Dr. sc. Igor Peternel za Narod.hr: ‘Vlada svakodnevno producira afere, jedino rješenje su novi izbori’

Foto: Sisačka biskupija/Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Dr.sc. Igor Peternel za Narod.hr komentirao je najavljenu rekonstrukciju Vlade i afere ministara.

“Ovo što vidimo je potpuni raspad sistema. Vidljiv je drastičan pad društvenih vrijednosti. U Vladu su ušli ljudi nedovoljno kompetentni, bez ikakve provjere, kadrovirani isključivo zbog stranačkog utjecaja”, naglasio je Peternel koji se trenutno nalazi u Valenciji na Erasmus razmjeni profesora.

“Vlada će neslavno završiti, pitanje je trenutka kada će se urušiti. Svakondnevno producira nove afere, jedino rješenje su novi izbori i to što prije”, ističe Peternel za Narod.hr.

Peternel upozorava i na problematičnu vladajuću koaliciju koja se “temelji na izdanoj biračkoj volji. Razočarani građani bez egzistencijalne sigurnosti, napustili su državu, a ostali su apolitični birači kojima je dosta političkih obećanja.”

Iz tog razloga “u Hrvatskoj nema kritične mase koja bi stvorila narodni bunt i pokrenula promjenu”, ocjenio je Peternel.

USKOK istražuje slučaj luksuznog Mercedesa iz dvorišta ministrice Žalac

Tolušić će se morati očitovati Povjerenstvu zbog nesklada u imovinskoj kartici: Kuća s okućnicom ‘narasla’ sa 165 na 1587 metara četvornih

Plenković ga se odriče nakon što je za njega ukrao referendum Narod odlučuje

Čudesno povećanje vrijednosti: Kuščević kupio pašnjake za 60.000 kuna, a prodao ih za 1,4 milijuna kuna

Tko je sve do sada bio prisiljen napustiti Plenkovićevu Vladu?

Dr. sc. Igor Peternel za Narod.hr nakon što je izbačen iz HHO-a: ‘Čičak je doveo ugledni odbor za ljudska prava do apsurda’

Izjavu ministrice Gabrijele Žalac koja je početkom srpnja utvrdila “da afera s nekretninama i imovinom ministra uprave Lovre Kuščevića sigurno nije naštetila HDZ-u“,Peternel smatra neprihvatljivom.

“To je vrhunac nepoznavanja prilika u Hrvatskoj, ministri u ovoj Vladi uopće ne razumiju javnost.”

Dr. sc. Igor Peternel za Narod.hr komentirao je i događnja unutar Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička. 

“Čičak je poslao zapisnik sjednice, no po statutu nije organizirao tajno glasovanje. Također je obavijestio članove o isključenju Karoline Vidović Krišto, jer je sudjelovala na okruglom stolu s Hodakom i Jurićem što je Čičku neprihvatljivo. Čičak je postao cenzor slobodnog vremena članova HHO-a”, zaključio je Peternel.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr