Dr. Željka Markić: Drugi svjetski rat završio je za Hrvatsku, ali nije, kao niti Jugoslavija, završio za Tvrtka Jakovinu

Foto: Petar Jurčević

“Drugi svjetski rat završio je za Hrvatsku. Ali, niti Drugi svjetski rat, niti Jugoslavija nisu završili za Tvrtka Jakovinu”, napisala je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji na svom Facebooku.

“Gradonačelnik Bandić je, pod pritiskom Hasanbegovića, najprije maknuo naziv Trg maršala Tita, a sada, kao vrstu kompenzacije, bistama sedam sekretara SKOJ-a nastoji popraviti svoju lošu odluku”, tvrdi Jakovina dodajući kako u Hrvatskoj još nije završio Drugi svjetski rat.

Tvrtko Jakovina: ‘Jugoslavija je bila naša prva Europa, u Hrvatskoj još nije završio Drugi svjetski rat’

“Kad netko poput Tvrtka Jakovine – tko ima status znanstvenika, zaposlenik je državnog fakulteta i predavač na doktorskom studiju – uspoređuje demokratsku Europu i totalitarnu Jugoslaviju – koja je kršila ljudska prava do 90-tih, (da bi onda velikosrpski političari koristeći opresivne poluge tog istog režima, u pokušaju sprječavanja demokratskih promjena koje su se odvijale u svim državama Istočne Europe pokrenuli krvave osvajačke ratove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini) – jasno je zašto za njega još u Hrvatskoj nije završio Drugi svjetski rat.

Da, pošteni i misleći povjesničari koji Drugi svjetski rat gledaju objektivno, koristeći ista načela analize i zaključivanja kao njihovi kolege u Europi i svijetu – dovode u pitanje jugoslavensku, totalitarnu interpretaciju Drugog svjetskog rata i poraća. A za Tvrtka Jakovinu, prema onome što govori, “službena povijest” totalitarne Jugoslavije je neupitna.

Ako u hrvatskoj znanosti netko provodi revizionizam – onda je to Jakovina. Prema njegovim najnovijim izjavama, u titoističkoj maniri, on uporabom sličnih propagandnih poluga koje je koristio i jugoslavenski diktator – iskrivljava povijesne činjenice te tako opravdava lijevi totalitarni režim.

Drugi svjetski rat završio je za Hrvatsku. Ali, niti Drugi svjetski rat, niti Jugoslavija nisu završili za Tvrtka Jakovinu”, napisala je dr. Markić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr