Evo na koja pitanja o Jošku Pari Filozofski fakultet u Zagrebu ne želi odgovoriti!

Foto: fah

Odbija se zahtjev korisnika prava na informaciju urednice Gordane Sarkotić za dostavom dopune informacije o studiranju za gospodina Josipa Para”, odgovorili su za Narod.hr s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FFZG) na naša pitanja o hrvatskom veleposlaniku Josipu (Jošku) Pari.

Filozofskom fakultetu u Zagrebu nešto ranije uputili smo pitanja vezana uz obrazovanje, a sada smo tražili dopunu informacija o studiranju gospodina Para:

– Kojeg je datuma gospodin Paro položio 3. godinu na Filozofskom fakutetu

Sveučilišta u Zagrebu?

– kada 4.?

– kada je apsolvirao?

“Urednica Sarkotić dobila je informaciju za gospodina Para mailom od 4. rujna 2018. , da je 1997. diplomirao Filozofiju i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu, a samim time je u potpunosti konzumirano pravo na pristup informacijama o aktivnim odnosno neaktivnim studentima. Datum završetka 3. i 4. godine predstavlja osobni podatak gospodina Para sukladno Općoj Uredbi o zaštiti podataka“, stoji u pojašnjenju.

Odgovor koji smo dobili možete u cijelosti pročitati ovdje:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [616.75 KB]

Postavili smo pitanja o Jošku Pari Filozofskom fakultetu: Evo što su nam odgovorili!

Podsjetimo, ranije smo Filozofskom fakultetu u Zagrebu uputili pitanja vezana uz obrazovanje, jer na mrežnom sjedištu Ministarstva vanjskih i europskih poslova samo stoji da je gospodin Josip Paro, rođen 1955. u Pagu, završio studij filozofije i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ove smo informacije tražili od FFZG-a:

– datum kada je gospodin Paro diplomirao

– kod koga je gospodin Paro diplomirao

– naslov diplomskog rada.

“Gospodin Josip Paro diplomirao je 1997. godine FILOZOFIJU kao prvi (A) predmet i KOMPARATIVNU KNJIŽEVNOSTI kao drugi (A) predmet na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ostali podaci zadiru u područje zaštite osobnih podataka temeljem UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka, GDPR)”, odgovorili su za Narod.hr s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FFZG) na naša pitanja o hrvatskom veleposlaniku Josipu (Jošku) Pari.

Prema pisanju nekih medija predsjednica republike Kolinda Grabar-Kitarović će ipak potpisati vjerodajnice Jošku Pari, koji bi trebao otići za veleposlanika u Bruxelles, iako je to suprotno nekim pravilima obzirom da mu supruga radi kao dopisnica HRT-a iz tog grada.

Plenković uspio progurati Joška Para, Predsjednica će potpisati vjerodajnice? 

Zanimljivo je, između ostalog, pitanje kako je završila istraga koju je pokrenuo bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier o curenju diplomatske bilješke a koju je lani Pantovčak pozdravio.

Naime Večernji i Jutarnji list objavili su diplomatsku bilješku o predsjedničinu posjetu Americi od 1. do 7. siječnja 2017. koju je sastavio Nikica Kopačević iz hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu, a odobrio veleposlanik Josip Paro.

Kolinda Grabar-Kitarović gostujući u emisiji Iza zavjese na HRT-u 2017. kritizirala je pojedine veleposlanike. Posebno se osvrnula na veleposlanike u SAD-u i Beogradu.

Podsjetimo se – kako je veleposlanik u SAD-u Paro poslao skandalozno i promašeno izvješće iz Washingtona?

Tijekom boravka u SAD-u s njom je bio djelatnik veleposlanstva, a na pitanje Tihomira Dujmovića zašto to nije bio veleposlanik, predsjednica je izjavila da je u to “ključno tranzicijsko vrijeme veleposlanik donio odluku da će biti na godišnjem odmoru i sa svojom suprugom je bio u Bruxellesu”.

Iz MVEP-a su naknadno pojasnili kako je veleposlanik Josip Paro napustio SAD bez njihove prethodne suglasnosti, da bi naknadno bilo prihvaćeno njegovo objašnjenje da je otputovao zbog teškog zdravstvenog stanje člana uže obitelji.

Predsjednica je tada naglasila da velik dio naših diplomata ne radi svoj posao kako treba, pa je najavila da će s premijerom započeti promjene i reformirati diplomatsku službu.

Uz Para se veže i njegova skandalozna službena analiza američke predsjedničke kampanje 2016. godine u kojoj je tvrdio kako će Hillary Clinton pobijediti, jer je Trump prevrtljivac s kojim se sprda elita.

Paro je bio savjetnik za vanjsku politiku predsjednika Ive Josipovića, a kažu da je imao utjecaj na Ivicu Račana kod izrade Račan-Drnovšek sporazuma i predaje Piranskog zaljeva.

No, najaktualnija je afera kada je, kao veleposlanik u SAD-u, oštetio hrvatski državni proračun mjesečno protupravno isplaćujući 8200 dolara lokalno angažiranoj osobi u Veleposlanstvu RH u Washingtonu. Na ovaj je slučaj u svibnju u Saboru upozorio zastupnik Mosta Nikola Grmoja. Grmoja je ukazao na nalaze Državne revizije koji to potvrđuju, a optužio je premijera Plenkovića i predsjednika Jandrokovića za zataškavanje i skrivanje ove afere.

(VIDEO) Grmoja o mogućoj aferi u MVEP-u: ‘Postoje dokazi o sudjelovanju diplomata u organiziranim prijevarama’

Ivica Šola: Je li u diplomaciji ministrice Vesne Pusić bilo i ruskih igrača?

U vrijeme mandata Joška Pare u Washingtonu Hrvatska je nekadašnju službenu rezidenciju veleposlanstva smještenu u atraktivnoj četvrti Spring Valley prodala 2013. za 2,2 milijuna američkih dolara. Novi je vlasnik nakon preuređenja nekretninu prodao za 5,5 milijuna američkih dolara. Veleposlanik Paro u njoj nije nikada živio, nego je ispočetka stanovao u skupome unajmljenom stanu, za najamninu od 7000 dolara mjesečno, navodi Hrvatski tjednik. Paro se opravdao kako je prodana rezidencija u atraktivnoj četvrti bila potpuno neuporabljiva za život, premda je u njoj bez problema prije njega živjela veleposlanica Grabar-Kitarović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr