Evo što je za Narod.hr odgovorila ravnateljica škole čija je nastavnica puštala ‘Od Vardara do Triglava’ na školskom izletu

Foto: Lidija Kovač, Facebook, os-korenica.skole.hr; fotomontaža: Narod.hr

Kao ravnateljica Škole koja s ponosom nosi ime prvog hrvatskog predsjednika smatram ovaj incident kolegice Lidije Kovač neprimjeren i za svaku osudu. Škola je odgojno-obrazovna ustanova, te svaki nastavnik u svako vrijeme jest učitelj, odgajatelj, te se od njega to očekuje i na izletu s učenicima. Puštanje pjesme učenicima “neformalne himne Jugoslavije” jest neprimjereno i poduzet ćemo određene mjere da se ovakve stvari ne ponove“, naglasila je za Narod.hr Dražena Aračić, ravnateljica OŠ dr. Franje Tuđmana iz Korenice o incidentu nastavnice koja je učenicima puštala ‘Od Vardara do Triglava’ na školskom izletu.

> Nastavnica iz Korenice na izletu djeci puštala ‘Od Vardara do Triglava’ – neformalnu jugoslavensku himnu

> Znate li što piše u Deklaraciji o Domovinskom ratu?

> ‘Povraća mi se’ – zašto se nastavnik iz zagrebačke škole osjeća bolesno u Vukovaru tijekom organiziranog posjeta za učenike?

> Dr. Ante Nazor opovrgnuo Milorada Pupovca i njegov pokušaj relativizacije odgovornosti za ‘Oluju’ na konferenciji za medije

> Evo kako je sankcioniran nastavnik informatike koji se tijekom organiziranog posjeta Vukovaru ‘osjećao bolesno’

Podsjetimo, profesorica Lidija Kovač, inače supruga načelnika Općine Plitvička Jezera, na izletu osnovnoškolaca iz OŠ dr. Franje Tuđmana puštala je neformalnu jugoslavensku himnu ‘Od Vardara do Triglava’, poznatu i pod nazivom Jugoslavijo.

Informacije o tome, dobio je portal Lika plus, od roditelja djece koji su se obratili novinaru Peri Aračiću, bivšem ravnatelju te škole.

Naime, roditelji svjedoče kako je u autobusu prof TZK-a u OŠ dr. Franje Tuđmana i OŠ Plitvička jezera puštala učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu “Od Vardara pa do Triglava”.

Narod.hr nedavno je razotkrio neprimjereni istup profesora informatike iz zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koji je nakon školskog posjeta Vukovaru objavio svoju reakciju na ono što su učenici slušali tijekom organiziranog vodstva. U komentaru je izrazio nezadovoljstvo jer nije bilo ničega od „realne slike“ o „krivnji obje strane“, uz to, iznio je i nekoliko neistina. Njegov cijeli, podulji komentar, možete pročitati ovdje.

Taj je komentar zgrozio hrvatsku javnost.

“Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovar”, istaknuo je kao osjećaj na svom facebook-profilu 31. svibnja, te nastavio: “Išao sam bez predrasuda, čuo sam od kolega različite stvari, neki su govorili i kako se djeci prikazuje iznenađujuće realna slika o krivnji obje strane… Ništa od toga”.

Ravnateljica OŠ Matije Gupca na upit Narod.hr-a promptno je reagirala, te je od nastavnika zatražila očitovanje. Također je podsjetila da “gospodin Šolić kao intelektualac snosi odgovornost za napisanu riječ, a kao informatičar svjestan je dalekosežnosti informacija koje se šire društvenim mrežama”.

Nastavnik informatike nakon izvješća sankcioniran je opomenom pred otkaz.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr