(FOTO) Divjak u povjerenstvo za prevenciju nasilja u školama imenovala – nasilnog profesora?

Foto: fah

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak imenovala je Povjerenstvo za izradu Akcijskoga plana za prevenciju nasilja u školama u koje su uključeni i predstavnici sindikata: Igor Radeka (Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja), Branimir Mihalinec kao član i Nijaz Karić kao njegov zamjenik (obojica Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske) te Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja kao članica i Dajana Krnek iz Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola kao njezina zamjenica.

Zanimljivo je primijetiti da je spomenuti Nijaz Karić, koji će sudjelovati u izradi Akcijskog plana za prevenciju nasilja u školama, u medijima 2001. godine bio spominjan kao profesor koji je nastupio nasilno prema učeniku, a zbog čega je dobio opomenu pred otkaz.

Upozorila je na ovo profesorica Tamara Šoić koja tvrdi da je spomenutog profesora prijavila zbog nasilja.

“Nakon što sam prijavila nasilje spomenutog gospodina, krenuo je medijski linč. Pa prosvjetna inspekcija. Pa napad ravnateljice koja ga je zaštitila. I to nije prestalo sljedećih 10-15 godina. Nekad nasilnik – danas heroj i borac. Bravo MZO! Dotaknuli ste dugoskrivani mulj nataložen po dnu vaše truleži”,  upozorila je Šoić putem svog Facebook profila.

Osim spomenutih, u povjerenstvu su i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović kao članica i Ester Radmilo kao njezina zamjenica, Darija Delić iz Službe prevencije Ravnateljstva policije kao članica i Dragan Josipović iz Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji, kao njezin zamjenik te Alma Rovis Brandić iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Kako je vidljivo, ministrica obrazovanja u povjerenstvu je najviše mjesta osigurala za različite zapolsenike ministarstava i institucija, a profesori, kojih se ovaj Akcijski plan najviše i tiče, i ovoga su puta ostavljeni po strani.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina