Hajdarović, član Jokićeve ekspertne skupine, ne negira svoje zagovaranje pedofilije u lektiri

FaH

Glavni urednik portala Hrvatski povijesni portal, profesor povijesti i sociologije trenutno zaposlen u Srednjoj školi Čakovec, bivši član stručne radne skupine Borisa Jokića za izradu kurikula povijesti i politike i gospodarstva – Miljenko Hajdarović – kako smo već pisali seksualno zlostavljanje djece je usporedio sa borbom za prava žena i evolucijom.

Član Jokićeve ekspertne skupine pedofilske scene u lektiri usporedio s borbom za prava žena i evolucijom

U Facebook grupi Školska zbornica koja okuplja brojen nastavnike i profesore razvila se rasprava o lektiri koja sadrži pedofilske scene, opise seksualnog zlostavljanja djece. Na komentar jedne od članica kako bi “nekim ljudima trebalo oduzeti pravo da odlučuju o bilo čemu u vezi sa školstvom”, te “da mi dijete dođe kući s ovom lektirom, e onda bih ja sutra došla u školu s njom i čuli bi moje mišljenje”, Miljenko Hajdarović odgovara: “Slično su govorili i o pravu glasa za žene. I onda kad su malu crnu djecu držali u ZOO vrtovima u Europi. Evolucija je izuzetni spor proces ali ipak postoji makar mi bili nenormalni”.

Došli smo i do nastavka razgovora u ovoj grupi.

“Ovo nije evolucija, i nemojte nas žene uspoređivati s takvim gadostima”, odgovorila mu je jedna članica.

“Ne razumijem? Evoluirali smo pa ćemo sada dopuštati pedofilske sadržaje u lektiri?”, pitala ga je druga.

Hajdarović je odgovorio fotografijom i pritom nije negirao da zagovara pedofilske sadržaje u lektiri.

Ne slijedi upute ministarstva

Kako smo već ranije pisali, Hajdarović unatoč danoj uputi ministarstva nadležnoga za obrazovanje,na stranici udruge Dugine obitelji na Facebooku dana 24. veljače 2018. godine navodi sljedeće:

“Materijal za nastavu stigao taman na vrijeme. Hvala ;)”

Donosimo nalaz inspekcije: Hajdarovića, člana Jokićeve stručne radne skupine, roditelji opravdano kritizirali zbog lošeg vođenja nastave

U komentarima je ostavio i poveznicu koja vodi na stranici gdje je između ostaloga, stavljena i poveznica na slikovnicu „Moja dugina obitelj“ čime upravo promovira sadržaje koji nisu odobreni za korištenje na nastavi ili u oblikovanju nastavnih sadržaja te suprotno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja da „navedenoj udruzi Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije izdalo pozitivno mišljenje za korištenje navedene slikovnice unutar odgojno-obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj, u sklopu nastavnoga i/ili drugih oblika odgojno-obrazovnog procesa, te stoga ista ne može biti promovirana po navedenim odgojno-obrazovnim ustanovama.“

CitizenGO pokrenuo peticiju protiv pedofilske lektire

Podsjetimo, Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, gostujući u HTV-ovoj emisiji Dobar dan, Hrvatska, obrazlagala je i branila lektiru s pedofilskim sadržajem.

> (VIDEO) Ovako pomoćica ministrice Divjak – Lidija Kralj – brani pedofiliju u lektiri

> Udruge zatražile smjenu ministrice Divjak i pomoćnice Kralj i izbacivanje lektira s pedofilskim sadržajem iz škola

> Profesori okupljeni u timu UiO upozoravali na pedofilske scene u lektiri…

> HNS-ova ministrica Divjak odbacuje optužbe o pedofilskoj lektiri i napada HRT

HNS-ova ministrica Divjak tvrdi kako sve što se uvodi u škole prolazi provjere te je pozvala sve da u službenim dokumentima, koji su dostupni, “provjere prije nego što posegnu za ovakvim ružnim riječima, kvalifikacijama i etiketiranjem” te je odbacila optužbe o pedofilskoj lektiri i napala HRT.

No, raniji primjer, ali i ovaj posljednji – Miljenka Hajdarovića – pokazatelj je da u škole ulaze i sadržaji koje ministarstvo ne odobrava.

Pridružite se udrugama i pojedincima koje su već upozorili na opasnosti koje prijete djeci zbog pokušaja normaliziranje pedofilije kroz naslove lektire novog kurikula.

Navedeni zahtjevi ne mogu se smatrati cenzurom jer tekstovi koji eksplicitno opisuju devijantna seksualna ponašanja nisu prikladni za lektiru. Kvalitetno obrazovanje podrazumijeva književna djela koja će kvalitetom, rječnikom i izborom biti primjerena nastavi i dobi učenika.

O ravnodušnosti hrvatske Vlade i zakonodavnih i izvršnih institucija prema problemu pedofilije govori i činjenica kako se osuđeni pedofili u Hrvatskoj iz registra pedofila brišu nakon maksimalno 5 godina, te kako prilikom zapošljavanja u institucijama koje rade s djecom nije obvezna provjera kandidata koji se za posao prijavljuju.

Peticiju potpišite OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.