Josipović i Milanović dogovorili sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Predsjednik  Republike Ivo Josipović izjavio je danas kako su se on i premijer Zoran Milanović dogovorili o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS), ali da će pričekati još 7-10 dana nalaze saborskog povjerenstva i stručna izvješća.

“Premijer i ja smo se dogovorili o sjednici i dnevnom redu koji će obuhvaćati godišnje izvješće sigurnosnih službi i kadrovsku politiku u njima kao 2. točku dnevnog reda. Sjednicu ćemo održati, ali pričekat ćemo još nalaze saborskog povjerenstva i stručna izvješća još 7-10 dana”, rekao je Josipović novinarima nakon konferencije “Otvorena Hrvatska” održanoj na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Josipović je istaknuo da će se na sjednici gledati u kojim područjima su bili sistemski problemi i kako ih otkloniti u budućnosti.

“Važno je da se nećemo baviti samo jednim slučajem i jednim problemom nego ćemo gledati gdje su bili sistemski problemi i kako ih otkloniti da se pogreške ubuduće ne ponavljaju”, rekao je Josipović te dodao da još uvijek nije dobio izvješće odbora.

Gostujući nedavno u emisiji Hrvatskog radija “S predsjednikom uz kavu” Josipović je naglasio da smatra da je dobro raspraviti o globalnoj i kadrovskoj politici te da na sjednici treba globalno raspraviti o najboljem načinu vođenja kadrovske politike u budućnosti.

Josipović je gostujući u emisiji i rekao da je od čelnika sigurnosno-obavještajnog sustava zatražio da u pripremi te sjednice naprave analizu kadrovske politike, posebno s težištem na ispunjavanje uvjeta za rad u sustavu i najavio održavanje te sjednice nakon što je u javnosti objavljeno da je u SOA-i, u vrijeme kad joj je na čelu bio sadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, zaposlena osoba koja je tri puta pala na sigurnosnoj provjeri.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr