Linić: zaključci odbora pokazuju da policija uspješno skriva dokumente

Zaključak saborskog Odbora za unutarnju politiku, po kojem su neutemeljene tvrdnje da ga je policija nezakonito pratila po nalogu premijera Zorana Milanovića, bivši ministar financija Slavko Linić danas je protumačio kao dokaz da policija “radi nezakonito i uspješno skriva dokumente”.

“Odbor nije pronašao ništa jer su svi dokumenti nestali. Nemam prigovora na rad Odbora, imam prigovor na rad policije, jer jednostavno rade nezakonito i uspješno skrivaju dokumente”, kazao je Linić.

Kolegama u Odboru zahvalio je na obavljenom poslu.

“Ali s obzirom na moje iskustvo s nekim ljudima iz policije, smatram da su moji navodi točni. Ovo samo znači da su radili nezakonito u policiji i da je netko odgovoran za to. Na meni je da se još više pozabavim tim nezakonitim radom i da dam još više argumenata”, rekao je Linić.

Najavio je da će prikupiti više imena i objaviti ih, čime će, kaže, jasno progovoriti o tome kako radi policija u dijelu u kojoj je u izravnoj nadležnosti ministra unutarnjih poslova.

Iako ne odustaje od tvrdnje da ga je policija pratila i ometala život njegove obitelji, Linić se ne namjerava obratiti Državnom odvjetništvu (DORH).

“U ovom trenutku mi ne pada na pamet da podnosim prijavu DORH-u. Vrlo je jasna poruka koju želim poslati, u ovom trenutku bitno je reći da postoji zloupotreba policije, koju ne vidimo kad promatramo dokumente. Ja znam što sam sve proživljavao, mogu misliti što ostali građani proživljavaju”, kazao je Linić.

Ističe da je takvo ponašanje policije neprihvatljivo u demokratskom društvu.

“O tome ću i dalje govoriti, a jednog dana možda ipak nađemo i te dokumente”, rekao je.

Na pitanje koliko znači njegova riječ protiv zaključka Odbora, Linić je kazao kako građanima prepušta da sami ocjene je li u predstavci lagao.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah