Objavljeni dokumenti da je Todorić tražio pomoć države; Todorić: Dokumenti su falsifikat

Foto: Fah

Jutarnji list objavio je dokumente vezano za Agrokor, odnosno, kako navodi, “prezentaciju Ivice Todorića na kojoj je na sastanku u Vladi početkom godine priznao da ima velike probleme s likvidnošću i s plaćanjem dobavljača te traži od Vlade podršku za prikupljanje 2,3 milijarde kuna”, a u brzoj reakciji na te dokumente Todorić je na svome blogu naveo kako je riječ o falsifikatima i najavio kaznenu prijavu.

“Iako Ivica Todorić u svojim blogovima zadnjih dana tvrdi kako je Agrokor početkom godine stajao bolje nego ikad i da na sastanku u Banskim dvorima nije tražio pomoć Vlade, Jutarnji list je u posjedu prezentacije koja dokazuje suprotno”, objavio je taj dnevni list u broju od četvrtka, u članku “Priznao da je Agrokor propao i tražio pomoć države”.

Jutarnji dodaje da je iz te prezentacije jasno kako je Todorić priznao da ima velike probleme s likvidnošću i s plaćanjem dobavljača i da traži od Vlade podršku za prikupljanje 2,3 milijarde kuna.

Pritom Todorić traži ili izravnu novčanu pomoć od Vlade putem kredita ili da mu Vlada pomogne u traženju kredita kod banaka, možda i putem garancije, navodi se u članku koji je Jutarnji objavio u srijedu navečer i na svojim internetskim stranicama.

Dokument koji je Todorić predstavio predstavnicima Vlade na sastanku 26. veljače ima sedam strana, a već na drugoj stranici prezentacije pod nazivom “Strateški plan Agrokor Grupe” u šest koraka, navodi se kako je prvi korak prikupljanje sredstava za tekuću likvidnost. U tom dijelu se tvrdi kako je Agrokor prikupio 800 milijuna kuna, a nedostaje mu još 800 milijuna kuna za tekuću likvidnost i 1,5 milijardi kuna za reguliranje obveza prema dobavljačima, dodaje se..

Jutarnji ističe kako je u Todorićevoj prezentaciji u Vladi ključna stranica 3. pod nazivom “Prijedlog podrške u realizaciji plana”, koji ima tri točke, a u kojima Todorić u stvari priznaje da nije u mogućnosti sam skupiti tih 2,3 milijarde kuna za smanjenje duga prema dobavljačima i traži pomoć, odnosno “podršku” Vlade.

Todorić: Ti dokumenti su falsifikat

U brzoj reakciji na navode Jutarnjeg lista Ivica Todorić na svome blogu u srijedu navečer je objavio da su ti dokumenti falsifikat i najavio je još jednu kaznenu prijavu.

“Jutarnji list objavio je malo prije neke dokumente koji navodno pokazuju da sam nešto ‘tražio’ od Vlade. Ti dokumenti su falsifikat. To nije niti prvi niti jedini falsifikat s kojim sam se susreo, dva su već u mojem posjedu i bili su, navodno u moje ime, ‘upućeni’ prema Vladi RH i premijeru Plenkoviću, što je nije točno”, naveo je Todorić.

Dodaje kako je ranije danas “dao nalog svojim odvjetnicima Čedi Prodanoviću i Jadranki Sloković da podnesu DORH-u kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja radi tih falsifikata. Sada ćemo kaznenoj prijavi dodati i ovaj treći. Očekujem brzu istragu i gotovo sam siguran da će DORH moći utvrditi počinioce”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/dž