Petir sudjelovala na proslavi Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Krku

Foto: narod.hr

U biskupijskom svetište Majke Božje Goričke u Batomlju kod Baške na otoku Krku 5. kolovoza svečanom je svetom misom te procesijom proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Misno slavlje koje je predvodio krčki biskup mons. Ivica Petanjak okupilo je veliki broj vjernika te veterana Domovinskoga rata, a sudjelovala je i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

Biskup Petanjak u svojoj je homiliji prigodom proslave rekao: „Danas slavimo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti, Dan branitelja. Pobjeda je djelo zajedništva jednog naroda koji je nakon toliko stoljeća napokon stajao na istoj strani. Kad se pred sobom ima jasan cilj, kad se zna što se hoće, kad se ima ljude u koje se može vjerovati i kad si siguran da te oni vode pravim putem tada se dolazi do cilja. Kad je čovjek siguran u ispravnost puta na kojem se nalazi tad ne štedi ništa pa ni vlastiti život jer znade da će od tog života drugi živjeti. Njegov život postaje kruh za život njegove domovine“.

Krčki biskup također se osvrnuo i na zajedništvo koje je pokazala hrvatska nogometna reprezentacija za vrijeme nedavna Svjetskog nogometnog prvenstva kazavši kako je „nedavno cijela Hrvatska bila na nogama. Osjetilo se bilô zajedništva naroda, kad su se naši vraćali sa svjetskog nogometnog prvenstva. Pobijedili su jer su se krvavo oznojili i trudili. Pobijedili su jer su igrali kao tim, kao zajednica. Toliki slavni otišli su pognute glave kući jer su veliki, kao pojedinci, ali nisu tim. Nisu zajednica. Koliko god čovjek bio velik ne može sam“, rekao je biskup.

Marijana Petir je čestitala Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja rekavši kako se domoljublje pokazuje djelima, a hrvatski branitelji su nam primjer djelotvornog domoljublja. „Ne smijemo nikad zaboraviti sve one koji su za našu slobodu dali svoje živote. Da nije bilo njih, danas ne bismo imali slobodnu, samostalnu i suverenu Hrvatsku koju smo toliko godina željeli i sanjali“, rekla je Petir. Dodala je da o tome kakva će biti Hrvatska ovisi o nama samima i da bismo bili uspješni kao narod ponovno nam je potrebno nacionalno zajedništvo i optimizam koje smo proteklih godina izgubili. “Vidimo da nam mladi odlaze i da ekonomski razlozi odlaska nisu više primarni razlog njihova iseljavanja, već na to uvelike utječe i opće stanje u našoj zemlji stoga moramo stvarati društvo jednakih mogućnosti za sve i imati osjećaj odgovornost da budućnost naše Hrvatske ovisi o nama samima“, naglasila je zastupnica Petir.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr