Pokrenuta peticija: STOP cenzuri na HRT-u!

Narod.hr

Zajednica aktivnih građana CitizenGO organizirala je potpisivanje online peticije ‘Stop cenzuri’ u kojoj traže smjenu Stipe Alfiera s uredničke pozicije. Uzrok tome je cenzura govora biskupa Mate Uzinića pred 80 000 ljudi u Vukovaru na Dan sjećanja!.

“Na dan Sjećanja na Vukovar 18. studenoga 2014. u središnjem Dnevniku HRT-a kojeg je uređivao Stipe Alfier nije prikazana vijest o poruci koju je biskup Mate Uzinić uputio cijelom hrvatskom društvu. Budemo li i dalje nesložni, budemo li imali potpuno oprečne stavove o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, i Vukovar, a i mi s njim ćemo umrijeti! Zato trebamo krenuti u obnovu našeg društva počinjući od Vukovara, grada simbola pobjede u porazu, grada čije ime i značenje ne želimo i ne možemo zaboraviti”, poručuju.

Problem nije samo u tome što je urednik Alfier tu vijest izostavio iz Dnevnika, već djelatnici uopće nisu mogli saznati da je biskup Uzinić bio u Vukovaru, gdje je održao govor. Inače, nije ovo prvi puta da spomenuti urednik središnjeg Dnevnika javne televizije pristrano informira građana o događajima koji su od društvene važnosti. Pitaju se stoga organizatori peticije žele li hrvatski građani da javna televizija bude sredstvom gušenje promjena u našoj zemlji, te sami odgovaraju – ne. Želja im je imati objektivne i informativne vijesti koje će doprinijeti boljitku naroda i građana. Traže zato da HRT smijeni Alfiera, objavi ispriku gledateljima te u svojem središnjem programu emitira potpunu vijest o propovijedi biskupa Uzinića.

“Želimo da HRT, naša javna televizija – bude sredstvo promicanja promjena. Želimo vijesti koje će objektivno informirati i doprinositi boljitku našeg naroda, društva i  građana.Poruka biskupa Uzinića izgovorena pred 80 000 osoba je od javnog interesa. Ona vraća nadu i potiče na obnovu i napredak Hrvatske! Stoga Vas pozivamo, potpišete peticiju protiv ovakvih zloporaba ovlasti na HRT-u! Tražimo da HRT smjeni Stipu Alfiera, objavi ispriku gledateljima i emitira u središnjem Dnevniku cjelovitu vijest o propovijedi biskupa Uzinića”, poručili su.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr