Predstavljena kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Petrinje Vesna Brebrić

Foto: Narod.hr

Domovinski pokret predstavio je kandidatkinju za gradonačelnicu Petrinje, a to je mag.praesc.educ. Vesna Brebrić.

Na predstavljanju su bili predsjednik Kluba zastupnika DP-a i saborski zastupnik Stjepo Bartulica, saborska zastupnica Ružica Vukovac, kao i kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije Damir Markuš, kandidatkinja za zamjenicu župana Sisačko-moslavačke županije Ines Simić, zatim glavni tajnik DP-a Dario Žepina, kandidatkinja za gradonačelnicu grada Kutine Andreja Čuturić i kandidat za gradonačelnika grada Siska Srećko Telar.

Bartulica je istaknuo kako su hrvatskoj političkoj sceni potrebne velike promjene te čestitao svakom kandidatu na odvažnosti. Zahvalio je svima koji su se angažirali u pomoći potresom stradalom gradu Petrinji te izrazio potporu u svim budućim angažmanima predstavljenih kandidata.

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Petrinje Vesna Brebrić rekla je kako je magistra ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja, zaposlena kao odgojitelj u Dječjem vrtiću Petrinjčica, Petrinja, majka dvoje djece.

“Svoj rad i dosadašnje životno djelovanje posvetila sam boljitku i podizanju kvalitete života naše djece. Uočivši kako su gabariti dječjeg vrtića postali premali, a njihove potrebe velike i ozbiljne, odlučila sam se na ovaj korak. Djeci je potreban grad u kojem će živjeti, rasti i odrastati, ostvarivati svoje snove, u kojem će djelovati i stvarati.

Na samo pedesetak kilometara od glavnog grada lijepe naše nalazi se jedan maleni grad, imenom Petrinja, koji već dugi niz godina osjeća zaborav i zanemarenost, usamljenost i prepuštenost na milost i nemilost vjetrometini ovoga surovoga vremena.

Uskoro, točnije, za tri dana zabilježit ćemo tri mjeseca paklenoga življenja koje nas je snašlo nakon razornog potresa, a koji je uništio i ono malo funkcionalno materijalnog što je godinama nekako preživljavalo. Naglašavam, nekako! Svakodnevno podrhtavanje tla nastavlja se i dalje, što nam još dodatno unosi osjećaj nesigurnosti i nemoći.

U ovom se trenutku Petrinja nalazi na koljenima, a jedino što je u njoj ostalo i na čemu je oduvijek i opstajala su neslomljiva srca njezinih građana. Naše najveće bogatstvo i jedino što daje smisao oživljavanju grada na samome izdisaju su naša djeca, a upravo ona, zajedno sa svojim obiteljima svakodnevno napuštaju školske klupe i odlaze svoje budućnosti graditi tamo, negdje drugdje.

Petrinja danas treba nešto novo i drukčije. Petrinja danas treba ljude koji će djelovati snagom srca i zajedno izgraditi grad na novim temeljima te osigurati djeci sigurnu i svijetlu budućnost u što je moguće kraćem vremenu. Petrinja ima tu snagu i te ljude”, rekla je.

“Poštovani građani grada Petrinje, poštovane Petrinjke i Petrinjci i svi oni koji se tako osjećaju. Izađite na izbore i donesite odluku. Neka ona bude upravo takva. Čvrsta. Nova. Drukčija“, istaknula je Brebrić.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr