Pročitajte što nam je HRT odgovorio na upit o neprikladnim sadržajima u rubrici ‘Bez komentara’

Foto: fah, snimka zaslona; fotomontaža: narod.hr

Na četvrtom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT) u televizijskom prilogu “Bez komentara” nedavno se pojavio novi prilog koji promiče neznanstvenu rodnu teoriju. Naime, u četvrtak, 26. rujna 2019. godine, pušten je prilog o “Liniji igračaka bez rodnih stereotipa” u kojem se gledateljima slikom i slovima usađuje ideologija da je rod, odnosno spol, nekakva društvena ‘nadogradnja’ podložna promjeni.

(FOTO) HRT za naš novac – opet promiče neznanstvenu rodnu ideologiju prizorima igračaka ‘bez rodnih stereotipa’

S Narod.hr-a uputili smo tada upit HRT-u, upozoravajući i na druge neprikladne priloge koji se pojavljuju u ovoj rubrici.

“Poštovani,

u četvrtak ujutro, 26. rujna 2019. godine na četvrtom programu HRT-a prikazan je među prilozima „Bez komentara” prilog o „Liniji igračaka bez rodnih stereotipa”.

Možete li molimo za Narod.hr odgovoriti:

1. Tko je urednik „Bez komentara.”?

2. Prema kojim se kriterijima odabiru prilozi za „Bez komentara.”?

3. Zašto se među tim prilozima, koji se prikazuju i u jutarnjim satima često nalaze homoseksualne povorke, gdje se mogu vidjeti i razgolićena tijela, ponekad i u seksualno eksplicitnim pokretima, bez upozorenja dobne oznake?” – upitali smo.

Nakon nekoliko dana pristigao nam je vrlo kratak i nepotpun odgovor, kojega prenosimo u nastavku:

“Zahvaljujemo na vašem upitu.

U rubrici “Bez komentara” većinom je riječ o vijestima iz svijeta, za koje sliku dobivamo putem Eurovizijske razmjene.

“Bez komentara” odabire se prema kriteriju aktualnosti.” – odgovorili su nam s HRT-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr