Evo kako HDZ-ova eurozastupnica Dubravka Šuica tumači svoje glasovanje ‘za’ Istanbulsku konvenciju!

Foto: snimka zaslona

Pročitajte kako eurozastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu, Dubravka Šuica, tumači svoje glasovanje za Hrvatsku pravno obvezujuću međunarodnu konvenciju(Istanbulsku konvenciju) koja u zakone i obrazovni sustav nameće rodnu ideologiju.

Podsjećamo, od četiri HDZ-ova zastupnika u EU parlamentu Ivica Tolić je glasovao protiv, Ivana Maletić je bila suzdržana, a Dubravka Šuica i Željana Zovko su glasovale za.

Pogledajte izjavu gospođe Šuice na stranicama N1 televizije OVDJE.

> Tko su HDZ-ove Dubravka Šuica i Željana Zovko koje su u Europskom parlamentu glasovale za Istanbulsku konvenciju?

> Kako su glasali hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu o ratifikaciji Istanbulske konvencije?

“Previše se diže buke oko toga i previše je podjela u Hrvatskoj da bi sad Istanbulska konvencija postala tema u Hrvatskoj. Činjenica je da je njen osnovni cilj zaštita žena od nasilja, to je ono što je ona željela postići. Ja sam bila i u Vijeću Europe i bavila sam se s tom tematikom. Ima nekih točaka koje se odnose na definiciju roda koje se mogu tumačiti ovako i onako, ali mislim da njezin cilj nije to. Njezin cilj je pomoći državama članicama da ojačaju vlastito nacionalno zakonodavstvo i da se borimo protiv nasilja nad ženama koje postoji. To svi u informacijama, pa i vi iz medija, ignorirate a stavljate akcent na nešto što je podredno.

> Dubravka Šuica (HDZ): Bilo bi nam lakše da je Istanbulsku konvenciju ratificirala Milanovićeva Vlada

Ja sam dovoljno jaka i hrabra i nitko mi ne može oteti samosvijest i moju utemeljenost, i u vjeri i u naciji. Vrlo grubo sam dobila neke vrlo grube kritike jutros i ovih dana po društvenim mrežama, ali ja sam uvjerena, s obzirom da je i naša Europska pučka stranka kojoj HDZ pripada, ogromnom većinom, imala stav da glasujemo “za” ratifikaciju na europskoj razini.

> Istanbulska konvencija – Podvala pod krinkom zaštite žena usmjerena protiv svake tradicije

Koliko moje informacije govore, u RH postoji ekspertna skupina koja će uskoro predložiti Vladi i Saboru ratifikaciju Istanbulske konvencije u Hrvatskoj, da se Hrvatska pridruži zemljama koje na isti način razmišljaju. Mislim da prije svega treba voditi računa o ženama i nasilju i to bih očekivala od nekih civilnih udruga da tako reagiraju. Žao mi je što je to izostalo u Hrvatskoj.

> Ivan Munjin: Građani su u javnoj raspravi vrlo jasno poručili – NE ratifikaciji Istanbulske konvencije

Podsjetimo, hrvatski su se građani na javnoj raspravi o zakonu kojim bi se ratificirala Konvencija izjasnili PROTIV ratifikacije – usred ljeta bilo je više od 300 komentara na portalu e-savjetovanja, od kojih je 4/5 protiv.

Istanbulska konvencija – Podvala pod krinkom zaštite žena usmjerena protiv svake tradicije

Udruga U ime obitelji traži najveću moguću zaštitu žena i članova obitelji od svakog oblika nasilja, kao i implementaciju najboljih standarda i mehanizama zaštite i sprečavanja nasilja nad ženama i u obitelji. Istanbulska konvencija sadrži mnoge pozitivne odredbe od kojih većina već postoji u hrvatskom zakonodavstvu, međutim sastavni dio Konvencije je i “rodna teorija” za koju UiO smatra da se ni na koji način ne bi smjela nametati ili provoditi u Hrvatskoj, pa tako ni putem međunarodne konvencije.

> Milanovićeva želja koju je Plenković slijedio: Što donosi ratifikacija Istanbulske konvencije?

U ime obitelji zato zagovara implementaciju pozitivnih odredbi Konvencije, ali bez njene ratifikacije. O nekoliko činjenica o Istanbulskoj konvenciji i “rodnoj teoriji” za koje UiO smatra da je važno uzeti u obzir u raspravi o ratifikaciji Konvencije možete pročitati OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1 televizija