U srijedu konferencija SSMH: Ravnoteža privatnog i poslovnog života udomiteljskih obitelji

Foto: Thinkstock

Svjetski savez mladih Hrvatska (dalje: SSMH), sutra, u srijedu 25. 11. 2020. godine, s početkom u 10:15 h organizira online konferenciju pod nazivom „Ravnoteža privatnog i poslovnog života udomiteljskih obitelji“. Konferencija se održava u sklopu projekta “Zajedno do doma” koji SSMH provodi u partnerstvu s Udrugom Igra i Pravnim fakultetom u Osijeku, započeo je 1. 7. 2020. potpisom Ugovora o dodjeljivanju bespovratnih sredstava u iznosu 450.725,50 HRK čime Europska unija u cijelosti financira projekt sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. 


Cilj samog projekta jest jačanje ciljane skupine djece i mladih (s ili bez poremećaja u ponašanju) u sustavu udomiteljstva te udomljene djece, udomitelja i stručnjaka koji dolaze u doticaj s navedenim skupinama, a uz pomoć Centara za socijalnu skrb uključenih kao projektni suradnici.

Konferencija će okupiti stručnjake s Pravnog i Filozofskog fakulteta u Osijeku, udruge Pragma, Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i Centra za socijalnu skrb Osijek koji će ponuditi sudionicima interdisciplinarni pogled na pitanje mogućnosti ostvarivanja (bolje) ravnoteže privatnog i poslovnog života udomitelja kao i pregled mjera koje su na snazi u ostalim europskim zemljama, a koje bi potencijalno mogle dati rezultate i u Hrvatskoj.

Konferencija će se odvijati preko Zoom platforme, a  prijenos će biti osiguran putem društvenih mreža na Facebook stranici projekta „Zajedno do doma“, World Youth Alliance Hrvatska te na YouTube kanalu Svjetski savez mladih Hrvatska.

U nastavku donosimo program u cijelosti.

10:30 – 10:45 h
Branka Rešetar (Pravni fakultet Osijek): (Roditeljska) Skrb o djeci smještenoj u udomiteljske obitelji

10:50 – 11:05 h
Goran Livazović (Filozofski fakultet Osijek): Dimenzije kvalitete obiteljskih odnosa: promicanje i podrška udomiteljstvu

11:15 – 11:30 h
Nedjeljko Marković (udruga Pragma): Potpora obiteljima u usklađivanju obiteljsko-radnih i radno-obiteljskih obveza: neka (prihvatljiva) rješenja u zemljama unije

11:35 – 11:50 h
Gordana Horvat (Pravni fakultet Osijek): Usklađivanje poslovnih i obiteljskih obveza u udomiteljskoj obitelji

Pauza do 12:10 h

12:15 – 12:30 h
Suzana Tomašević (Pravni fakultet Osijek): Modeli komunikacije u udomiteljskoj obitelji

12:35 – 12:50 h
Anita Barišić (Pravni fakultet Osijek): Supervizija kao metoda pomoći pri usklađivanju radnih i obiteljskih obveza

12:55 – 13.05 h
Jelena Kasabašić (Centar za socijalnu skrb Osijek): Perspektiva udomiteljstva u Centru za socijalnu skrb Osijek

13:10 – 13:25 h
Marina Hoblaj (Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece): Iskustvo udomiteljice

13.30 h 

Zahvale i završna riječ

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je prijaviti se putem prijavnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/TD7ZJz75aeezUVwJ7. Svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju na mail adresu korištenu pri prijavi.

Više informacija o samoj konferenciji možete pronaći na službenoj Facebook stranici.

Svjetski savez mladih Hrvatska neprofitna je civilna udruga koja okuplja mlade u dobi od 18 do 30 godina te se bavi zaštitom i promocijom ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, pitanjima slobode i odgovornosti te ostalim pitanjima koja su od važnosti za mlade. Djelujemo u Zagrebu, Splitu i Osijeku od 2013. godine. 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr