Umjesto odluke o smjeni – Dijani Zadravec zabranjeno istupanje u javnost

dijana zadravec
Foto: Snimka zaslona

Premda se danas očekivala odluka o mogućoj smjeni prof. Dijane Zadravec, predstojnice Kliničkog zavoda za radiologiju KBC Sestre milosrdnice, novi ravnatelj KBC-a, prof. Zoran Vatavuk, jučer nije odlučivao o smjeni, već je samo zabranio Zadravec istupe u javnosti.

Oglasio se priopćenjem:

“Svim pacijentima u KBC Sestre milosrdnice osigurano je redovito pružanje medicinskih usluga, sustav funkcionira, a v.d. ravnatelja intenzivno razgovara sa svim voditeljima ključnih odjela s ciljem rješavanja akutnih problema.

Problemi koji su KBC Sestre milosrdnice proteklih nekoliko dana doveli našu ustanovu u središte javnog zanimanja, počevši od nedostatka kadrova na radiologiji do narušenih međuljudskih odnosa, ne utječu na redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima naše bolnice.

Najvažnije je da smo u stanju svoje unutarnje probleme rješavati daleko od očiju javnosti, jer to dokazuje i našu snagu i odgovornost najvećeg broja zaposlenika. Posvećeni smo svojim primarnim ciljevima – pružanju pravodobnih usluga pacijentima, ali i očuvanju ugleda naše bolnice koja je stjecana desetljećima. Zato sam zatražio od svih zaposlenika da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a od odgovornih osoba i čelnika pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi naši pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata i doprinosa zdravlju nacije.
Tijekom sljedećeg tjedna bit će nastavljeni razgovori u svim odjelima bolnice u kojima će se zajedničkim naporima nastojati pronaći rješenja za neke od problema koji su doveli do nezadovoljstva dijela zaposlenika, ali i zabrinutosti pacijenata.

Nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer smo u ovih nekoliko dana pokazali da možemo odgovorno upravljati i bolnicom i svim procesima u njoj. Sva svoja dugogodišnja iskustva i sposobnosti stavio sam u funkciju osiguranja mira i stvaranju optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike.

Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke s skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan“, stoji u priopćenju dr. Vatavuka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr