(VIDEO) Ministri u tajnosti obilaze Liku uoči izbora, izbjegavajući novinare

Foto: snimka zaslona

Većina ministara u ovom trenutku razmišlja o izborima u Lici. A velik ih se dio, nakon kritika da ministarsku dužnost koriste za stranačku kampanju, onamo otisnuo u tišini, bez poziva za medije, javlja Dnevnik.hr.

Kad je Nova Tv pokušala pitati ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, čiji rad plaćaju porezni obveznici i imaju pravo o njemu biti informirani, bio je otresit.

Tolušić je tako u Lici bio u tajnosti, no kamere su ga svejedno pronašle. Poziv medijima nije išao, što ministar i priznaje.

>Tko stoji iza istraživanja za HDZ, po kojem ta stranka osvaja 45,5% glasova birača na ličkim lokalnim izborima?

Bio je u Senju, a suradnici ga pravdaju da je u neformalnom posjetu. Novinari su pitali što to znači, no odbio je odgovoriti.

Tolušić: “Nemojte me zamarati”

„Nemojte me sad zamarati. Pustite me sad na miru“, kaže ministar.

Osim Senja, posjetio je Perušić, Gospić i sela u blizini. U Lovincu je pak nenajavljeno bio ministar Goran Marić. Mediji nisu dobili poziv ni za ministricu kulture u Senju i Donjem Lapcu. Njezini suradnici uvjeravaju – već su to i prije činili.

Svoje putovanje u Ličko-senjskoj županiji prijavio je pak ministav zaštite okoliša Tomislav Ćorić. U društvu nositelja HDZ-ove liste Marijana Kustića, ali i gradonačelnika Novalje, postavio je kamen temeljac za izgradnju HEP-ove pogonsko-poslovne zgrade.

„I ovoj prilici, sinoć i u svakoj drugoj prilici podržat ću kolegice i kolege, kandidate, prijatelje iz HDZ-a“, kazao je Ćorić.

U isto vrijeme u Zagrebu se održao uži kabinet, a ministar uprave pravdao je kolege kojih nema.

„Na uži kabinet dolaze oni ministri koji imaju sutra točke na sjednici vlade i ako na stručnim koordinacijama točke nisu dovoljno razjašnjene“, kaže Lovro Kuščević.

Prozivke iz oporbe

Šef SDP-a ih za to vrijeme proziva.

„Ministara nije bilo dvije godine, za Liku nisu napravili ništa. Kao putujući su cirkus Colorado. Nude papire i lažna obećanja“, kaže Bernardić.

Bivši HDZ-ovac Darko Milinović kaže kako je riječ o „nikad viđenoj invaziji na Liku“

„Pozivam vladu da zbog najgorih izbornih rezultata koje će HDZ doživjeti u Lici ne proglašava izvanredno stanje u cijeloj zemlji“, kaže Milinović.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr