(VIDEO) Ovako o komunističkom zločincu govori predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava

Foto: fah

Milorad Pupovac je u ponedjeljak izabran za predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, iako on osobno podržava lik i djelo Josipa Broza Tita, pod čijim totalitarnim režimom su masovno kršena ljudska prava, što priznaju i Rezolucija Vijeća Europe o osudi komunističkih zločina iz 2006. i Deklaracija Hrvatskog sabora.

Milorad Pupovac – štovatelj Tita izabran za predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava

“Tito je bio jedan od vodećih europskih antifašističkih lidera u 2. svjetskom ratu. Tito je bio jedan od prvih socijalista i članova komunističkih partija koji je Staljinu rekao – ne. Tito je bio jedan od prvih svjetskih državnika koji je razumio da je za globalnu svjetsku stabilnost neophodan Pokret nesvrstanih. Tito je shvatio da bez samoupravljanja i pluralizma u socijalizmu nema napretka. Ja mislim da su ove stvari dovoljne da Tita smatramo pozitivnom historijskom osobom za Hrvatsku, Jugoslaviju, Europu i za svijet”, smatra novi predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava, Milorad Pupovac. To su njegove riječi iz Kumrovca 2014. godine, a koje možete vidjeti u nastavku.

Podsjetimo, udruga U ime obitelji uputila je dopis svim saborskim zastupnicima, članovima Vlade i Predsjednici Republike o tome da novoizabrani predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava, Milorad Pupovac, organizira rehabilitaciju kršitelja ljudskih prava – Josipa Broza Tita. Više možete čitati ovdje:

 U ime obitelji: Novoizabrani predsjednik Odbora za ljudska prava Pupovac organizira rehabilitaciju kršitelja ljudskih prava – Tita

Osim toga, udruga U ime obitelji informirala je čelnike međunarodnih institucija – Europskog parlamenta, Europske komisije, Vijeća Europske unije, Agencije Europske unije za temeljna prava, Odbora za ljudska prava Europskog parlamenta, Ureda za demokratske institucije i ljudska prava pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS), Odbora za pravne poslove i ljudska prava kao i Odbora za politička pitanja i demokraciju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe te Europskog ombudsmana, generalnog direktora za ljudska prava i vladavinu prava Venecijanske komisije, Povjerenika za ljudska prava Vijeća Europe i Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava, o zamjetnom porastu lijevog (komunističkog) ekstremizma u Republici Hrvatskoj, koji se između ostalog ogleda u tome što različite udruge, institucije i političke stranke javno zagovaraju rehabilitaciju i veličaju lik i djelo jugoslavenskog komunističkog diktatora i zločinca Josipa Broza Tita.

U ime obitelji informirala međunarodne institucije o porastu lijevog (komunističkog) ekstremizma u Republici Hrvatskoj

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr