(VIDEO) Prof. Matko Marušić: ‘Ako čovjeka lišiš vjere, on gubi smisao. Ostaje obijest izobilja’

Foto: Snimka zaslona

Bio sam dobar učenik u svim školama, no na koncu sam shvatio da su me lagali u školi, kazao je prof.dr.sc. Matko Marušić u emisiji ‘Moja Hrvatska’ Laudato TV.

Prof.dr.sc. Marušić gostovao je kod voditeljice Nade Prkačin povodom promocije svoje najnovije knjige “Mi Hrvati”, a ovom rečenicom osvrnuo se na svoje školovanje u kontekstu iskrivljavanja ili prešućivanja povijesnih činjenica.

Prof.dr.sc. Marušić kao primjer izdvaja 1968. godinu kada se pridružio revoluciji i tadašnjim prosvjedima.

“To je bila komunistička revolucija, a ja to nisam znao! Nisam to znao niti sljedećih 20. godina zahvaljujući lažima”, pojasnio je početnu izjavu prof.dr.sc. Marušić.

Svoju prvu knjigu “Snijeg u Splitu” napisao je sinu Berislavu koji je živio u Švicarskoj, knjigu “Plaću li anđeli?”  posvetio je svom sinu Stjepanu Ljudevitu, a “Školu plivanja” kćerki Mariji Franki. Najnoviju knjigu “Mi Hrvati” prof.dr.sc. Marušić napisao je sam sebi, kaže, a u njoj se nalazi sve što je potrebno znati o Hrvatima.

Godine ’45., ’67., ’68., ’71. i ’82. godine su koje je ovaj književnik istaknuo u svojoj knjizi.

“Važne stvari se nisu učile u školi, u školi su se učile laži. Te ’68. godine gledao sam kako ljudi izdaju, izdaju sebe, Domovinu, čast, pa čak i partiju. Kasnije, u Hrvatskom proljeću, pa i 91. zato sam i znao tko je tko, jer sam ih vidio ’68. godine”, precizirao je Marušić.

Laži se nastavljaju i danas, ističe, govori se o nekoj velikoj depresiji u Hrvatskoj preko lijevo liberalnih medija.

“Prvo, imamo slobodnu Hrvatsku, izvolite se veseliti pa da je i najgora na svijetu. Drugo, u Hrvatskoj živimo odlično, nikad se nije živjelo bolje, a bit će još bolje”, tvrdi te dodaje da se treba pravilno shvatiti život.

“Mi smo državu trebali da imamo svoju slobodu, da budemo svoji gospodari. E sad, kad smo svoji gospodari treba stvoriti ono što želiš imati”, objašnjava prof.dr.sc. Marušić.

Demokracija i rodna ideologija

U svojoj knjizi, prof. Marušić se bavi i pojmom demokracije, odnosno mogućnosti da se demokracija uz krivu konzumaciju pretvori u svoju suprotnost.

“Pogledajte primjere nastojanja uništavanja Katoličke crkve. Protestantska je već uništena, Pravoslavna je preslaba, još samo smeta Katolička. Dakle, danas, kad čovjek živi u izobilju ako se makne Bog što ostaje? Ako ti čovjekov život lišiš vjere, on gubi smisao. Ostaje ti obijest izobilja”, pojašnjava prof. Marušić te daje primjer današnjeg feminizma kao uvrede ženama koje su dovoljno sposobne da se izbore same za sebe.

U razgovoru, prof. Marušić se osvrće i na Istanbulsku konvenciju, odnosno rodnu ideologiju te podsjeća na lik i djelo njezinog tvorca – Johna Moneya.

“Money je izmislio pojam roda. No, treba znati da je Money to smislio u sklopu svojega pokušaja pretvaranja jednoga od dvaju muških blizanaca u ženu, zbog čega su se poslije ubila oba brata blizanca, a naknadno je dokazano da je, osim toga, Money u svojim publikacijama krivotvorio rezultate”, pojašnjava prof. Marušić.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Laudato TV