(VIDEO) Raspudić: ‘Administrativni teror vladajuće partije kojoj asistira i Ustavni sud’

Foto: Snimka zaslona

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić nakon današnje odluke Ustavnog suda rekao je da taj Sud doista vidi kao jedan veliki problem hrvatske demokracije.

> Politički imenovani ustavni suci presudili da su odluke politički imenovanog Stožera zakonite

“Samo teške naivčine su mogle očekivati drugačiju odluku Ustavnog suda. Ova odluka o neradnoj nedjelji je smokvin list da oni kao pokažu da su neovisni o vladajućima. Nastavlja se administrativni teror vladajuće partije preko Stožera koji je sada dobio pravno pomazanje ustavnog suda koji se popunjava na način kako se popunjava, a popunjava se dogovorom HDZ-a i SDP-a, najčešće parkiranjem isluženih političkih kadrova”.

“Ustavni sud doista vidim kao jedan veliki problem hrvatske demokracije danas. Njegovo ukidanje bi umnogome olakšalo i porezne obveznike”, naglasio je Raspudić.

“Ovo nije ratno stanje, ali ćemo se složiti da je stanje u kojem živimo daleko od normalnog i redovnog stanja. Time bi se dobio pravni temelj i odluke bi bile jasne i pravno utemeljene. Ovako svjedočimo nekoj vrsti administrativnog terora vladajuće partije kojoj sada asistira i Ustavni sud”, zaključio je Raspudić za HRT:

Podsjetimo, Ustavni sud odlučio je da su sve odluke Nacionalnog stožera zakonite, a samo jedna, ona o zabrani rada nedjeljom na početku pandemije koronavirusa, nije bila u skladu s Ustavom. Od 13 sudaca, sve odluke donesene su s 10 glasova, dok je pri svakoj odluci troje sudaca glasalo suprotno, a njihova će izdvojena mišljenja biti naknadno objavljena. Sud je zasjedao bez nazočnosti medija.

> Kako se biraju suci Ustavnog suda koji je ponovno prekoračio svoje ovlasti u priopćenju vezanom uz pjesmu Bojna Čavoglave?

> Nakon priopćenja o Čavoglavama: Kakve je odluke dosad donosio aktualni sastav Ustavnog suda (1) – Pitanje davanja djece na udomljavanje istospolnim parovima

> Nakon priopćenja o Čavoglavama: Kakve je odluke dosad donosio aktualni sastav Ustavnog suda (3) – Zakon o pobačaju

> Nakon priopćenja o Čavoglavama: Kakve je odluke dosad donosio aktualni sastav Ustavnog suda (2) – Odbacivanje tužbe GI Narod odlučuje

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt