Još dvije županije ukinule obvezu nošenja maski u školama

Foto: Fah

Nakon što su to učinile Istarska i Međimurska, danas su još dvije županije ukinule obavezu nošenja maski u školama.

Županijski Stožer Koprivničko-križevačke donio je preporuku o ukidanju obveze nošenja maski za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, osim u mješovitim skupinama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike, javljaju.

Maske su i dalje obvezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu udaljenost među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.

Preporuka će se primjenjivati od sutra, srijede 16. rujna, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na području Koprivničko-križevačke županije, Stožer će donijeti odluku o ponovnom uvođenju obaveze nošenja zaštitnih maski unutar učionica.

Karlovački stožer odlučio je da djeca osnovnih i srednjih škola, kao ni nastavnici tijekom nastave u učionicama ne moraju nositi maske. Maske su i dalje obavezne u zajedničkim prostorijama izvan učionica.

U stožeru kažu kako su izuzetak škole na području općine Plaški, Kamanje i grada Slunja do 30. rujna. Maske će u pojedinim školama ili na području cijele županije postati obavezne u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr