20. siječnja 1984. Johnny Weissmuller – slavni plivač i glumac rođen je u Banatu u kojem su komunisti počinili genocid nad Nijemcima!

Foto: wikimedia commons

Postoje zapisi koji govore da je slavni plivač, peterostruki olimpijski pobjednik i glumac koji je proslavio Tarzana,  Johnny Weissmuller, rođen kao Nijemac u banatskom mjestu Párdány, što odgovara današnjem naselju Međa u Vojvodini. Drugi izvori govore da je rođen u obližnjem mjestu Freidorf u Banatu, ali preko granice u Rumunjskoj.

Dok su krvolok Tito i njegovi partizanpi 1944/45 potpuno fizički istrijebili Nijemce u strašnom genocidu iz Banata i cijele Jugoslavije, u Rumunjskoj su oni ipak donekle opstali. Danas je čak predsjednik Rumunjske Nijemac Klaus Iohannis, a 2019. godine dobio drugi mandat od rumunjskog naroda.

Slavni plivački rekorder i filmski glumac Johnny Weissmuller, vjerojatno je ostao najpoznatiji po svojim ulogama Tarzana, kojeg je glumio u čak 12 filmova. Prije glumačke karijere bio je jedan od najuspješnijih plivača u povijesti. Postavio je nevjerojatnih 67 svjetskih rekorda i osvojio 5 olimpijskih zlatnih medalja u plivanju, te još jednu brončanu u vaterpolu. Postoje navodi da tijekom cijele profesionalne karijere u plivanju nikada nije izgubio na natjecanju, premda to zvuči nevjerojatno. U svakom slučaju, ostvario je pobjedu na 52 američka nacionalna prvenstva.

Johnny Weismuller rođen je 1904. godine u Banatu. Postoje zapisi koji govore da je rođen u banatskom mjestu Párdány, što odgovara današnjem naselju Međa u Vojvodini, nedaleko od rumunjske granice. Ipak, većina današnjih službenih navoda o Weissmulleru stavlja njegovo mjesto rođenja u 40 kilometara udaljeni Freidorf, koji se ne nalazi u Vojvodini nego u Rumunjskoj. Spor oko toga gdje je točno rođen, još uvijek postoji. Primjerice, Srbi iz Međe odlučili su mu prije nekoliko godina podići spomenik, pozivajući se na tvrdnju da je rođen kod njih.

Bez obzira gdje je točno rođen, bitno je naglasiti da je Johnny Weissmuller po narodnosti bio Nijemac, kojih je u Banatu nekada bio znatan broj. Tamošnji Nijemci, pa tako i Weissmullerova obitelj, po vjeri su bili katolici, za razliku od pravoslavnog srpskog stanovništva. Nakon uspješne karijere, Johnny je umro u 80. godini života u meksičkom gradu Acapulo, gdje je i pokopan. Navodno je prilikom spuštanja lijesa u grob, tri puta puštena snimka njegovog karakterističnog Tarzanovog glasanja, i to po njegovoj vlastitoj želji upućenoj prije smrti.

Umro je na današnji dan 1984. godine.

*Genocid nad Nijemcima u Banatu i Jugoslaviji – Tito pobio ili otjerao 98% Nijemaca

Prema zadnjem predratnom popisu stanovništva Kraljevine Jugoslavije iz 1931. godine, na navedenom području živjelo je oko 495 000 pripadnika njemačke nacionalne manjine. Pola stoljeća nakon navedenog popisa, 1981. godine, tek se 8 712 osoba izjasnilo pripadnicima
njemačke nacionalne manjine, a 1 402 osobe izjasnile su se pripadnicima austrijske nacionalne manjine na području Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Navedeni popisi ukazuju na nagli pad njemačkog stanovništva na području poslijeratne Jugoslavije od približno 98% Niijemaca . Nijemci koji su generacijama živjeli na području Jugoslavije bili su izjednačeni s Nijemcima s područja Trećeg Reicha te zatim stigmatizirani, kao „narodni neprijatelji“. Stigma „narodnog neprijatelja“ pratila ih je kroz proces oduzimanja građanskih prava, oduzimanje imovine, smaknuća, deportacije, logore te prisilnu ili pasivno/agresivnu asimilaciju u novostvoreno jugoslavensko stanovništvo.

Kada se pogleda iz povijesne perspekrtive, bez obzira na uvjeravanja jugoslavenskih komunista da je bilo “opravdano” pobiti ili raseliti njemačko civilno stanovništvo, radi se o tipičnom primjeru genocida – jednog od brojnih koje su počiniti Tito i njegovi partizani.

 

Slikovni rezultat za germans yugoslavia genocide

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr