22. studenoga 1984. Scarlett Johanson – Koje hollywoodske zvijezde podržavaju pobačaj, a koje se bore za pravo na život?

Foto: Tony Shek; Gerorges Biard; Matt - Flickr / wikimedia commons

Neupitna podrška pobačaju postala je novi trend među holivudskim glumcima  i američkoj „eliti“. Uz brojne glumačke „zvijezde“ u tu kampanju za prekid života začetog djeteta su najviše bile uključene Emma Watson, Beyonce, Katy Perry, Scarlett Johansson, Amy Schumer, America Ferrera i Rowan Blanchard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scarlett Johansson, američka filmska glumica  rođena je  22. studenoga 1984. godine. Otac joj je danskog podrijetla, a majka Melanie Sloan iz židovske obitelji iz Bronxa, New York . Počela je glumiti još kao dijete, isprva u kazalištima New Yorka, a od 1994. godine i u filmu. Glumeći u filmu Šaptač konjima stekla je svjetsku slavu koju je kasnijim ulogama u filmovima Izgubljeni u prijevodu i Završni udarac samo potvrdila. Svojom prisutnošću na washingtonskom Maršu žena, Johansson se deklarirala kao žestoka zagovornica pobačaja i bezrezervnog prava za prekid života začetog djeteta.

Planned Parenthood – organizacija koja je izvršila milijune prekida života začete djece

Holllywoodske „zvijezde“ koje podržavaju pobačaj se osobito zalažu u promociji organizacije Planned Parenthood godišnje sama izvede više od 320.000 prekida života začete djece!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je čak jedna trećina svih pobačaja u SAD-u, piše lifenews.com

Podršku radu i djelovanju Planned Parenthooda dale su i druge hollywoodske „zvijezde“ kao Kate Walsh, Julianne Moore, Lena Dunham i dr., a 10 najpoznatijih možete vidjeti ovdje

Podršku pobačaju dale su i poznate glumice Jessica Lange, poznata iz filmova Tootsie i King Kong, te Emma Stone i Dakota Johnoson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planned Parenthood je američka organizacija koja u SAD-U ima 59 podružnica koje surađuju s oko 700 zdravstvenih centara širom SAD-a, promiču seksualni odgoj te surađuju s partnerskim organizacijama širom svijeta. Ovo djelovanje je usko povezano s uvjerenjima rasističke eugeničarke Margaret Sanger, koja se zalagala za legalizaciju pobačaja, eugeniku i prisilnu sterilizaciju osoba s tjelesnim nedostacima i psihičkim poremećajima („maloumnih, umobolnih i osoba oboljelih od sifilisa“ cit.). Planned Parenthood zapravo bavi osiguravanjem dostupnosti pobačaja, ukidanjem stigmatizacije pobačaja u društvu, promicanjem gender ideologije i kontrole stanovništva putem širenja kontracepcijskih sredstava, osobito u zemljama u razvoju.  Planned Parenthood već preko 40 godina djeluje i u afričkim i latino –američkim zemljama s ciljem: povećanja dostupnosti pobačaja, širenja zakona koji promiču legalizaciju pobačaja i geneder ideologije.

A hrvatski glumci – što oni kažu o pobačaju?

U tesktu „Najpoznatiji hrvatski glumci stali u obranu pobačaja“ Večernji list donosi slijedeći tekst:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montažstroj je danas objavio posljednju epizodu svoje audio drame Cijankalij §218. Riječ je o zvučnoj rekonstrukciji drame koju je 1929. godine napisao Friedrich Wolf. Kao liječnik je upoznao uvjete života u radničkim četvrtima, a svoja je iskustva opisao u drami, kroz priču o mladoj radnici Hete. Ona čitav život oko sebe gleda žene koje uz četvero, petero ili šestero djece jedva prehranjuju svoje obitelji.

Ovim medijskim projektom Montažstroj se uključio u javnu raspravu o pravu na slobodno odlučivanje o rađanju djece. Nakon završetka posljednje epizode, svoj stav o pobačaju rekli su i poznati hrvatski glumci koji su sudjelovali u realizaciji audio drame, piše vecernji.hr


Tihana Lazović u ulozi Hete: “Nitko na ovome svijetu ne može odlučivati što ću ja sa svojim tijelom.”

Daria Lorenci Flatz u ulozi Majke Fent: “Najtužnija stvar na svijetu je kad majka ne voli svoje dijete. Ako neka majka ne može biti majka, ne možemo ju natjerati na to.”

Dado Ćosić u ulozi Maxa: “Možemo izroditi još milijun Hrvata, ali što s tim kad će taj milijun otići iz ove zemlje?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nina Violić u ulozi Madame Heye: “Svijet može izgledati isto ovako kao što izgleda, samo da su duboko fašistički zakoni oko nas.”

Goran Grgić u ulozi Dr. Moellera: “Nijedna zabrana ne dovodi ničemu dobrome, ako krećemo prema tome da se vraćamo zapravo u prošlost, sigurno nećemo doći do dobrog rješenja.”

Tko su hrabri glumci koji idu protiv struje i bore se za pravo na život?

Na drugoj strani vrijedno je istaknuti hrabre ljude iz svijeta poznatih koji otvoreno i javno govore da su protivnici pobačaja i da svako začeto dijete ima pravo roditi se na ovaj svijet.

Jedan od njih je Justin Bieber koji kaže: “Doista ne vjerujem u pobačaj. Mislim da je [embrij] čovjek. To je kao ubojstvo male bebe“.

Mnoge će možda začuditi, ali i slavni Jack Nicholson je protivnik pobačaja. Kao tinejdžerica, majka Jack Nicholsona bila je trudna. Bila je pod pritiskom da napravi pobačaj, ali je odbila. Kada je Nicholson, kao osvjedočeni pristalica Demokratske stranke koja zagovara pravo na pobačaj, raspravljao o toj situaciji, on je potvrdio svoj pro-life stav: “Ja sam u mojoj izbornoj jedinici protivnik u smislu pobačaja, jer sam (pozitivno )protiv njega. Nemam pravo na bilo koji drugi životni pogled. Moja jedina emocija je zahvalnost, doslovce, za moj život. ”

Slično životno iskustvo imao je još jedan glumac i veliki pristaša Demokratske stranke, Martin Sheen. Njegova je majka prošla jednako iskustvo kao i majka Jacka Nichoslona, pa stoga se on zbog svog osobnog iskustva i postojanja na ovom svijetu deklarira kao protivnik pobačaja.

I poznati glumac Jeremy Irons veliki protivnik je pobačaja, te ga smatra teškim grijehom.

Zbog toga je bio žestoko napadan i nativan „glupanom“ od feminističkih organizacija, kao i ljevičarskih antifa pokreta koji su poznati zagovornici duhovne baštine ideologija socijalizma (komunizma) čije je čedo pravo na pobačaj i razaranje obitelji.

Celine Dion, kanadska pjevačica francuskog porijekla, bila je četrnaesto dijete u svojoj velikoj katoličkoj obitelji. Tamo je dobila odgoj orijentiran za ljubav prema životu i danas se rado deklarira kao protivnica pobačaja. Njena majka je odbijala sve prijedloge da pobaci slavnu pjevačicu, što je obilježilo njen život i dalo veliku zahvalnost nesebičnoj majci punoj ljubavi za svu svoju djecu.

I poznata glumica Patricia Heaton, iz serije Svi vole Raymonda, velika je protivnica pobačaja, kao glumac Jim Caviezel. Tijekom jednog svog obraćanja javnosti, Caviezel je nazvao pobačaj  “američkim velikim grijehom” i rekao  da postoji nada ozdravljenja za obitelji pogođene pobačajem. Također je rekao da njemu više vrijeden njegova pro-life uvjerenja nego cijlea glumačka karijera karijeru.O drugim slavnima koji su zagvornici prava na život možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.