27. travnja kanonizacija dvojice papa: Ivana XXIII. i Ivana Pavla II.

Kanonizacija dvojice papa Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. održat će se 27. travnja. Sveta Stolica je danas na konferenciji za medije objavila program događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rimu se očekuje tisuće hodočasnika iz cijeloga svijeta, a u središtu Rima crkve će 26. travnja biti otvorene cijelu noć za „Bijelu noć molitve“ uoči kanonizacije.

Hodočasnici će informacije i vijesti moći pronaći na stranici koja je napravljena za tu prigodu: www.2papisanti.org.

Glasnogovornik Svete Stolice p. Federico Lombardi potvrdio je da je Benedikt XVI pozvan na kanonizaciju. „Postoji očekivanje njegovog dolaska nakon što je bio prisutan na konzistoriju kardinala 22. veljače, i nakon što je papa Franjo rekao da je on institucija. No, vidjet ćemo hoće li se biti prisutan budući da se radi o zahtjevnom danu. Još nemamo potvrdu njegove nazočnosti.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.