65 Splitsko ljeto: Premijera ‘Kaligule/Britanika’ 10. kolovoza

Split, 18.06.2019. - U HNK Splt održana najavna konferencija povodom 65. Splitskog ljeta. na slici Goran Golovko. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Dramski ansambl 65. Splitskoga ljeta izvest će premijerno u subotu 10. kolovoza, u Galeriji Meštrović predstavu “Kaligula / Britanik,” postmodernu dramaturšku obradu djelâ Alberta Camusa i Jeana Racinea u režiji Gorana Golovke, najavljeno je u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Riječ je o adaptaciji dva komada iz potpuno različitih stilskih i misaonih literarnih razdoblja koja povezuju lica glavnih junaka- cara Kaligule i budućeg cara Nerona u Britaniku,” rekao je Golovko na konferenciji za novinare.

Objasnio je kako se radi o kazališnoj igri, kako je rekao, “kazališta u kazalištu.”

“Sve što gledamo djeluje kao jedna velika mišolovka iz Shakespearova ‘Hamleta’ gdje se stvarnost zrcali u funkciji a fikcija i stvarnost se međusobno isprepliću kako bismo doživjeli čaroliju kazališta,” kazao je Golovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramaturg ove premijerne predstave je Jasen Boko a obje naslovne uloge – Kaligulu i Britanika, tumači glumac Nikša Arčanin.

Redatelj Golovko scenograf je premijerne predstave za koju je on odabrao i glazbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.