7. prosinca 2013. umro fra Zvjezdan Linić – apostol među Hrvatima

Fra Zvjezdan Linić
Foto: Facebook

Kada je na današnji dan prije tri godine, 7. prosinca 2013. umro fra Zvjezdan Linić, u krugovima ljudi koji su ga poznavali već se govorilo: „Umro je svetac“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj blaženi franjevac sa Grobnika, pitomog kraja koji je dao neke od najboljih hrvatskih sinova, bio je uistinu čovjek svetog života. Bilo je dovoljno boraviti u njegovoj blizini i osjetiti blizinu božanske prisutnosti koja daje mir i radost duši.

Fra Zvjezdan Linić zasigurno je jedan od redovnika i svećenika koji je dao najveći mogući doprinos evanđeoskom poslanju Crkve u Hrvata, pa i šire. Također je i jedan od najvećih intelektualaca franjevačkog reda, što se vidi u njegovim brojnim knjigama.

U kući susreta Tabor koju je osnovao fra Zvjezdan dogodila su se mnogobrojna čudesna obračenja, ozdravljenja, utjehe i smiraji, radosti i veselja, promjene, a sve zahvaljujući vjeri i ljubavi fra Zvjezdana. Zbog toga su tisuće Hrvata iz raznih dijelova Hrvatske, BiH i inozemstva dolazile u Samobor da vide i čuju „čudesnog franjevca“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji su ga upoznali ili čuli nikada neće zaboraviti njegov očinski lik kao svjedočanstvo vjere i svetosti fra Zvjezdana.

Njegova smrt rastužila je mnoge njegove štovatelje, koji i danas posjećuju njegov grob u Samoboru. Dostojni Linićev nasljednik u Kući susreta Tabor fra Ivan Matić tvrdi da već postoje brojna svjedočanstva o čudima koja su se dogodila na zagovor fra Zvjezdana Linića.
Fra Zvjezdane, moli za nas i svoj hrvatski narod koji si toliko volio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.