7. prosinca 2013. umro fra Zvjezdan Linić – apostol među Hrvatima

Foto: facebook

Kada je na današnji dan prije tri godine, 7. prosinca 2013. umro fra Zvjezdan Linić, u krugovima ljudi koji su ga poznavali već se govorilo: „Umro je svetac“.

Taj blaženi franjevac sa Grobnika, pitomog kraja koji je dao neke od najboljih hrvatskih sinova, bio je uistinu čovjek svetog života. Bilo je dovoljno boraviti u njegovoj blizini i osjetiti blizinu božanske prisutnosti koja daje mir i radost duši.

Fra Zvjezdan Linić zasigurno je jedan od redovnika i svećenika koji je dao najveći mogući doprinos evanđeoskom poslanju Crkve u Hrvata, pa i šire. Također je i jedan od najvećih intelektualaca franjevačkog reda, što se vidi u njegovim brojnim knjigama.

U kući susreta Tabor koju je osnovao fra Zvjezdan dogodila su se mnogobrojna čudesna obračenja, ozdravljenja, utjehe i smiraji, radosti i veselja, promjene, a sve zahvaljujući vjeri i ljubavi fra Zvjezdana. Zbog toga su tisuće Hrvata iz raznih dijelova Hrvatske, BiH i inozemstva dolazile u Samobor da vide i čuju „čudesnog franjevca“.

Oni koji su ga upoznali ili čuli nikada neće zaboraviti njegov očinski lik kao svjedočanstvo vjere i svetosti fra Zvjezdana.

Njegova smrt rastužila je mnoge njegove štovatelje, koji i danas posjećuju njegov grob u Samoboru. Dostojni Linićev nasljednik u Kući susreta Tabor fra Ivan Matić tvrdi da već postoje brojna svjedočanstva o čudima koja su se dogodila na zagovor fra Zvjezdana Linića.
Fra Zvjezdane, moli za nas i svoj hrvatski narod koji si toliko volio!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr