Belgija: Bivši kralj Albert II. pristao na testiranje očinstva

President Bush and Laura Bush: Courtesy Call with the King and Queen of Belgium and the Royal Palace. Brussels, Belgium. Foto: Eric Draper www.commons.wikimedia.org

Bivši belgijski kralj Albert II. (84) pristao je na DNK testiranje, čiji će rezultati u prvo vrijeme ostati tajni, na traženje Delphine Boel koja tvrdi da je njegova kći, doznaje se u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poštujući pravosudne institucije, njegova visost kralj Albert se odlučio podvrgnuti testu koji je odredio Prizivni sud”, objavili su njegovi odvjetnici u priopćenju.

U listopadu 2018. sud je presudio u korist Boel i prizivni sud Bruxellesa je odredio Albertu II. genetsko testiranje kako bi se utvrdilo pitanje očinstva.

Najprije je odbijao to testiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delphine Boel, 51-godišnja multimedijska umjetnica, tvrdi da je dijete duge veze koju je njezina majka Sibylle de Selys Longchamps imala tijekom 1960.-tih i 1970.-ih s Albertom, koji je u to doba bio prijestolonasljednik, a od 1959. je u braku s Paolom Ruffo di Calabria.

Bivši kralj koji je vladao od 1993. do 2013., otac sadašnjeg kralja Philippea, uvijek je poricao to očinstvo.

Jedino je javno priznao da je proživljavao bračnu krizu s Paolom dok je bio u vezi sa Sibylle de Selys Longchamps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon neuspjelog pomirenja 2013. godine Delphine Boel je odlučila predmet predati sudu.

Prizivni sud Bruxellesa je 16. svibnja odlučio odrediti bivšem kralju kaznu od 5000 eura dnevno sve dok odbija DNK testiranje.

Odvjetnici Delphine Boel su predložili sudu da, ukoliko Albert II. pristane na testiranje, rezultat testiranja neće biti objavljen do kraja žalbene procedure, što bi moglo trajati najmanje godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.