Besplatno vlakom na Renesansni festival i ‘Kaj su jeli naši stari’

I ove godine 29. kolovoza besplatno otputujte s HŽ-ovim renesansnim vlakom Pan-express na manifestaciju Renesansni festival i Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg, a vlakom Potepuh na manifestaciju Kaj su jeli naši stari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renesansni vlak Pan-express

Posjetite koprivničke manifestacije Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg i Renesansni festival i otkrijte najveći srednjovjekovni sajam u ovom dijelu Europe. Uz ukusnu kraljevsku gozbu, prikaz života iz tog doba, glazbu i zabavu uživajte u prijestolnici Podravine.

U povodu Dana otvorenih vrata pivovara Carlsberg i ove godine poklanja besplatnu vožnju za putnike HŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz scenske prikaze srednjovjekovnog života, viteštva, opsada, glazbe, plesa i lakrdijaštva, posjetitelji će moći uživati i u okusima srednjovjekovnih jela koja će se spravljati na licu mjesta prema izvornim srednjovjekovnim receptima. Uz mesna jela od kopuna, vepra i divljači, moći ćete uživati i u delicijama od koprive, naoko neugledne biljke kojoj Koprivnica duguje svoje ime.

Kao nekad, žeđ će utažiti vinska kapljica s obližnjih vinograda i staro hrvatsko piće medovina koje proizvode domaći medičari.

Vozni red

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polazak iz Zagreb GK u 10.30, Maksimir 10.34, Trnava 10.37, Sesvete 10.43, Dugo Selo 10.51, a dolazak u Koprivnicu je u 11.33 sati.

Povratak iz Koprivnice je u 20.58, a dolazak u Zagreb GK u 21.59 sati.

Program:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.30 renesansni Pan-express kreće iz Zagreba za Koprivnicu 11.40 polazak autobusa sa željezničkog kolodvora u Koprivnici na Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg Croatia

12.00 početak Dana otvorenih vrata

14.00 polazak autobusa iz pivovare Carlsberg Croatia na Renesansni festival 19.50 polazak autobusa s Renesansnog festivala na željeznički kolodvor 20.58 polazak renesansnog Pan-expressa za Zagreb

21.59 dolazak u Zagreb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaj su jeli nasi stari - kobase

Potepuh – vlak koji vozi na manifestaciju Kaj su jeli naši stari

Sve putnike izletničkog vlaka Potepuh u Vrbovcu 29. kolovoza na manifestaciji Kaj su jeli naši stari očekuje bogat kulturni i zabavni program, brojni nastupi KUD-ova, izložbe uz degustaciju starih jela i pića, etnoizložbe, izložbe lutaka, narodnih nošnji Hrvatske, starih parfema te radionice za djecu i odrasle. Pozivamo Vas da kušate i peru – autohtono jelo vrbovečkog kraja. Šećući ulicama grada Vrbovca u izlozima i prozorima moći ćete razgledati tradicionalne ručne radove i otiđite na izložbe i radionice kako biste doživjeli svijet kakav je nekad bio. Kako biste upotpunili ovaj događaj, provozajte se i konjskom zapregom.

Turistička zajednica Grada Vrbovca ove godine poklanja besplatnu promotivnu vožnju vlakom na manifestaciju.

Vozni red

Polazak iz Zagreb GK u 9.55, Maksimir 10.00, Trnava 10.04, Sesvete 10.09, Dugo Selo 10.18, a dolazak u Vrbovec je u 10.27 sati.

Povratak iz Vrbovca je u 21.22, a dolazak u Zagreb je u 21.55 sati.

Program manifestacije možete pogledati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.