Biskup Košić: Ovo su dani koje nam Bog daje da osobito osjetimo toplinu i zajedništvo u obiteljima i zajedništvo u radosti i pjesmi

Božićno čestitanje biskupa Vlade Košića i svećenika Sisačke biskupije održano je u četvrtak 18. prosinca u sisačkom Velikom Kaptolu. Prije samog čestitanja svećenici su se okupili u katedrali gdje su sudjelovali na pokorničkom bogoslužju koje je predvodio vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku, u ime svećenika Sisačke biskupije prigodnu čestitku uputio je generalni vikar Biskupije mons. Josip Ćorić, koji se osvrnuo i na bitne događaje u protekloj godini. Između ostalog podsjetio je kako je nedavno proslavljena peta obljetnica ponovne uspostave Biskupije. „Kroz to vrijeme ostvarili su se skoro svi potrebni uvijeti za uspješan rad naše Biskupije. Otvaranjem kauze za proglašenje blaženim Ivana Bonifacija Pavletića, Biskupija je dobila dragocjeni dragulj za naše vrijeme i ovaj prostor koji je, povijesno gledano, bio izložen raznim nedaćama. Završetak obnove crkve u Gori i početak radova na gradnji župnik objekata i crkve Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, bit će nastavak brige za sve nas“, zaključio je mons. Ćorić.

Obraćajući se okupljenima, biskup Košić je posebno zahvalio svima na svemu dobrom učinjenom u prošloj godini, a kratko se osvrnuo i na neke važne događaje koji su se zbili, poput proglašenja crkve Sv. Kvirina Bazilikom, Biskupijskog dana obitelji i aktualne Godine braka i obitelji u služi života u Biskupiji. Biskup se dotaknuo i aktualnih događaja, te je pozvao na molitvu za beatifikaciju sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavetića i kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca. „Na svoj vašoj požrtvovnosti iskreno zahvaljujem, kao i na suradnji i zajedničkom poslu, te u nastojanju da narod Božji hodi putem Božjim. Ovo su i dani koje nam Bog daje da osobito osjetimo toplinu i zajedništvo u obiteljima i zajedništvo u radosti i pjesmi na misama sa zajednicama s kojima ćemo slaviti božićna slavlja. Neka vam Božić bude radostan, da okrijepljeni tom božićnom snagom radosno možemo ići kroz novu godinu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.