Kardinal Bozanić hodočasnicima u Mariji Bistrici: otvorite srca onima u potrebi

Vjernicima grada Zagreba koji su u subotu hodočastili Majci Božjoj Bistričkoj u večernjim se satima obratio i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je pozvao mlade da svoja srca otvore onima u potrebi, posebno misleći na ljude pogođene poplavama, izvijestili su iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjernici grada Zagreba 283. zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj, koje se ove godine održava pod geslom “Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna Zaštitnice naše drage domovine Hrvatske!”, započeli su u subotu ujutro blagoslovom u zagrebačkoj katedrali. Do Marije Bistrice dio je vjernika išao preko Sljemena, pješaci su hodočastili i iz smjera Čučerja i Sesveta, a više od tisuću mladih Zagrebačke nadbiskupije je vlakom sa zagrebačkog Glavnog kolodvora došlo do Zlatar Bistrice gdje su se našli s ostalim mladim hodočasnicima iz svih krajeva Nadbiskupije.

Na hodočašću sudjeluje više od 1500 mladih Zagrebačke nadbiskupije, a pridružili su im se i mladi iz Dubrovačke biskupije, kao i mladi Bjelovarsko-križevačke biskupije, napominju iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Hodočasnicima, koji su u Mariju Bistricu stigli kasno poslijepodne, obratio se i kardinal Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigavši iz Italije, gdje je bio na komemoraciji kojom je obilježeno sto godina od početka Prvog svjetskog rata, kardinal Bozanić je mladima prenio pozdrave pape Franje te ih potaknuo da budu nositelji promjena u društvu.

“Budite oni koji sanjaju bolje sutra, ali zajedno s Bogom, zajedno s Božjim zakonima i Božjim evanđeljem”, poručio im je kardinal Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.