Čakovcem prodefilirale povijesne postrojbe

U sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije, u subotu je u Čakovcu održan tradicionalni Mimohod povijesnih postrojbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradskim središtem prodefiliralo je 20 povijesnih postrojbi iz Hrvatske i Mađarske, na čelu sa Zrinskom gardom Čakovec. Postrojile su se na Trgu Republike, a prijavak međimurskom županu Matiji Posavcu predao je zapovjednik Zrinske garde Čakovec Ratimir Hrešć.

Posavec je izrazio zadovoljstvo što se i u ovogodišnjim Danima Međimurske županije ne zaboravlja tradicija, ali je naglasak programa stavljen na gospodarstvo. Rekao je kako je puno toga učinjeno da se Međimurje promovira kao atraktivna gospodarska sredina. “Isto tako se razmišlja i u turističkom segmentu”, kazao je Posavec i dodao kako upravo manifestacije poput Mimohoda povijesnih postrojbi ili sutrašnje biciklističke utrke Tour of Croatia, čija posljednja dionica započinje u Toplicama Sveti Martin, idu u smjeru prezentacije potencijala kontinentalnog turizma.

Mimohodu povijesnih postrojbi predhodila je misa u čakovečkoj crkvi Svetog Nikole Biskupa, koju je predovodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Obilježavanje Dana Međimurske županije nastavlja se brojnim događajima, a vrhunac će biti u srijedu 29. travnja, kada će se održati svečana sjednica Skupštine Međimurske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak 30. travnja, na Spomendan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, u Zagrebu će Zrinska garda predati prijavak predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.