Čestitke predsjednice, Oreškovića, Reinera i Hasanbegovića povodom Ramazanskog bajrama

Foto: Fah, fotomontaža: Narod.hr

U povodu završetka ramazanskog posta i proslave Ramazanskog bajrama u ponedjeljak su muftiji i predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijedi čestitku uputili predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Tihomir Orešković, predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner i ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neka blagdanski dani prođu u radosnom vjerničkom i obiteljskom okružju”

“U vremenu pripreme za ovaj veliki blagdan svaki vjernik usmjeren je prema preispitivanju svojih misli i djela, u strpljenju i iskrenosti prema Bogu i djelovanju na dobrobiti onih kojima je pomoć potrebna. Neka blagdanski dani prođu u radosnom vjerničkom i obiteljskom okružju, u ozračju mira, ljubavi, zajedništva, tolerancije i izgradnje općeg dobra za našu Domovinu. Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, stoji u čestitki predsjednica Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

“Poticaj u izgradnji povjerenja”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj od srca čestitam Ramazanski bajram! Neka dani posta, koji uče vrijednostima strpljivosti i odricanja, budu dodatni poticaj u izgradnji povjerenja, međusobnog razumijevanja i uvažavanja na dobrobit društva i zajednice u kojoj živimo.

Uz želje da ovaj veliki blagdan žrtve donese obilje mira, sreće i uspjeha, neka vam je Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, stoji u čestitki premijera Tihomira Oreškovića.

“Blagdan odricanja, pročišćenja i duhovnosti”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u ponedjeljak je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj čestitao Ramazanski bajram uz želju da taj blagdan odricanja, pročišćenja i duhovnosti bude izvor energije i nadahnuća za međusobno zajedništvo, toleranciju i dijalog.

“Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj u povodu Ramazanskoga bajrama želim da im ovaj blagdan bude blagoslovljen i čestit te da ga s radošću i zadovoljstvom proslave u krugu svojih obitelji.

Ramazanski je bajram blagdan odricanja, pročišćenja i duhovnosti, pa stoga neka nam ovaj blagdan bude izvor energije i nadahnuća za međusobno zajedništvo, toleranciju i dijalog. Tko ne posti nikada neće znati što je istinska strpljivost, snaga volje i pravi uspjeh. Zato se u ovim teškim vremenima okrenimo solidarnosti i izgradnji međusobnoga povjerenja za promicanje puta k boljoj budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjernicima islamske vjeroispovijesti u zemlji i inozemstvu čestitam Ramazanski bajram u svoje ime i u ime Hrvatskoga sabora – Bajram šerif mubarek olsun!”, stoji u čestitki predsjednika Sabora.

“Sretan i blagoslovljen Ramazanski bajram”

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović uputio je u ponedjeljak čestitku povodom Ramazanskog bajrama muftiji Azizu efendiji Hasanoviću, članovima Islamske zajednice u Hrvatskoj i svim muslimanima u domovini.

“Vama osobno, svim članovima Islamske zajednice u Hrvatskoj i svim muslimanima u Republici Hrvatskoj, u ime Ministarstva kulture Republike Hrvatske i u svoje osobno želim sretan i blagoslovljen Ramazanski bajram, uz želju da Svevišnji vjernicima nagradi ramazanski post te podari mir i blagostanje. Bajram šerif mubarek olsun!”, poručio je ministar Hasanbegović u čestitci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.