Danas započeo ciklus tribina „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“

U Kulturnom centru Dubrava u Zagrebu danas je multimedijalnim predstavljanjem Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM započeo ciklus tribina „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“ koji kao dio Godine posvećenoga života. Ciklus zajedno organiziraju Narodno sveučilište Dubrava i Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovničke zajednice predstavljaju se na mjesečnom programu

Riječ je o svakomjesečnom programu koji će se održavati do zaključenja Godine posvećenoga života u veljači 2016., a u kojem će se svakoga zadnjeg utorka u mjesecu multimedijalno predstavljati redovničke zajednice koje djeluju u Dubravi i obližnjim kvartovima.

Fra Draženko Tomić 2
Fra Draženko Tomić

Svoju su provinciju predstavljali gvardijan hercegovačkoga franjevačkog samostana u zagrebačkoj Dubravi dr. fra Draženko Tomić i bogoslov Nikola Jurišić. U prezentaciji su prikazali sadržajnu povijest svoje provincije, s naglaskom na mučeničku smrt pobijenih hercegovačkih franjevaca, predstavili su karizmu reda i sredine u kojima hercegovački franjevci djeluju diljem svijeta. Govorili su o Međugorju i samostanima u Hrvatskoj i BiH u kojima djeluju hercegovački franjevci. Detaljno je fra Draženko Tomić govorio o samostanu hercegovačkih franjevaca u Zagrebu, o pastoralu koji nude vjernicima, o franjevačkoj mladeži te o franjevačkom svjetovnom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika

U ime Narodnog sveučilišta Dubrava okupljenje je pozdravila dr. sc. Lucija Franić Novak, a moderatorica programa bila je dr. sc. Tanja Baran.

Sljedeća tribina „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“ bit će održana u Kulturnom centru Dubrava u utorak 28. travnja 2015. u 20.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.