Detalji posljednjeg ispraćaja: Danas će na Mirogoju biti pokopan Milan Bandić

Milan Bandić
Foto: Fah

U srijedu, 3. ožujka, u Zagrebu je proglašen Dan žalosti, otkazane su sve svečanosti, a zastave će biti spuštene na pola koplja. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u podne će biti pokopan uz mirogojske arkade, vjeruje se uz velik broj političara, prijatelja i simpatizera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerski obred predvodit će svećenik mons. Zlatko Koren.

Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki dužnosnici: predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputit će:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Ljubo Jurčić, prijatelj i suradnik
• Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić na posljednje počivalište bit će ispraćen uz svoje najdraže pjesme: „Oči u oči“, „Na omiškoj stini“ i „Pod brajde“ u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

Misa zadužnica služit će se nakon pogreba, u 15:00 sati, u crkvi Majke Božje Lurdske, Vrbanićeva 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada napominju kako parkiranje na prostoru Gradskog groblja Mirogoj neće biti moguće. Pozivaju sve da, sukladno epidemiološkim mjerama, koriste javni gradski prijevoz ili usluge taxi prijevoza.

Kako doznaje Jutarnji, dio djelatnika Zagrebačkog holdinga na pogrebu će biti uniformiran. Nad Mirogojem će tijekom čitave ceremonije letjeti dronovi s kamerama. Nakon obreda u mrtvačnici, lijes će do groba pratiti četiri vatrogasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.