DiCaprio i bivši dužnosnik Kremlja natječu se za Oscara s dokumentarcima na istu temu

Foto: fah

Hollywoodska zvijezda i aktivist za zaštitu okoliša Leonardo DiCaprio natječe se za još jednog Oscara protiv neočekivanog suparnika – bivšeg glavnog savjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DiCaprijev film “The Ivory Game” o ilegalnoj trgovini slonovačom u Africi natječe se u kategoriji dokumentarnih filmova zajedno s filmom o istoj temi koji je snimio Sergej Jastržembski, najpoznatiji dužnosnik Kremlja na Zapadu tijekom više od desetljeća.

Bivši ruski diplomat proveo je većinu svoje karijere odbacujući medijske kritike kao Putinov savjetnik za Čečeniju i posebni izaslanik u Bruxellesu. Počeo je karijeru kao šef odjela za informiranje u ruskom ministarstvu vanjskih poslova, nakon čega je imenovan veleposlanikom u Slovačkoj a po povratku iz Bratislave došao je na dužnost glasnogovornika Borisa Jeljcina.

Sada Jastržembski pokušava privući pozornost filmom “Ivory – A Crime Story” u kojemu imenuje glavne kupce slonovače, među kojima Kinu, Vatikan i budističke svećenike na Tajlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možemo se samo nadati da će ovaj film doprijeti do svijeta kako bi obratio veću pozornost na ovu tužnu situaciju glede slonova u Africi”, rekao je Jastržembski u intervjuu za Reuters u Parizu.

On je kazao da je pokazao DiCapriu najavu za film prije tri godine na jahti zajedničkog prijatelja, oligarha Vladimira Zemcova u Saint Tropezu kao i da ga je pozvao da sudjeluje u njegovom projektu financijski ili na bilo koji drugi način. Međutim, ništa nisu dogovorili.

“Mislim da je DiCaprio želio napraviti svoj vlastiti film”, rekao je Jastržembski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.