Dođite na koncert ‘Sjećanje na Gvozdansko’ u Zagrebačkoj katedrali 11. siječnja

Foto: Damir Borovčak

Koncert ‘Sjećanje na Gvozdansko’ održat će se u Zagrebačkoj katedrali u petak, 11. siječnja, s početkom u 18,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Narod.hr

Nastupit će Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod ravnanjem dirigenta Miroslava Vukovojca-Dugana te sopranistica Josipa Bilić.

Na repertoaru će biti skladbe Mihovilića, Bacha, Handela, Faurea, Francka, Dugana i Griega, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

“Sjećanje na Gvozdansko” je sjećanje na velejunačku obranu utvrde koja je pružala zimi 1577. sve do 13. siječnja 1578. godine nezapamćeni otpor tursko-vlaškim osvajačima. Obrana nije posustala niti se predavala, ni iz jednog ozbiljnog razloga, već se s oružjem u rukama smrznula u utvrdi zbog nedostatka ogrjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert se organizira u zagrebačkoj prvostolnici povodom pijeteta na naše pretke koji su se u 16. stoljeću grčevito opirali hudoj sudbini bjesomučne invazije, štiteći ostatke ostataka Hrvatskog kraljevstva prozvanog Predziđe kršćanstva.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske pod ravnanjem maestra Miroslava Vukovojca-Dugana podsjetit na taj velejunački čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.