Zagreb večeras: koncert klape Petrada

Zagrebačko-bračka klapa Petrada sa zadovoljstvom poziva sve na samostalni koncert u sklopu Ciklusa dalmatinskih klapa grada Zagreba, u muzeju ”Mimara” večeras u 20:00 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u Zagrebu često nastupala, već je pet godina prošlo od posljednjeg samostalnog koncerta klape Petrada pred zagrebačkom publikom u rasprodanom kinu ”Europa”. Pozivaju stoga sve ljude dobre volje, ljubitelje klapskog zvuka (kao i one koji će to tek postati) da dođu i uživaju u izvornoj dalmatinskoj klapskoj pismi! Cijena ulaznice: 30kn

Klapa Petrada, koju čine Bračani i oni vezani za Brač, osnovana je u jesen 2007. godine u Zagrebu. U dosadašnjem se radu može pohvaliti nagradom stručnog žirija za najbolje debitante na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2009. godine, zlatom i pobjedom u folklornoj kategoriji i nastupom na Grand Prixu festivala “Venezia in Musica” 2010.godine, pobjedom na festivalu Klape Gospi Sinjskoj 2013. godine, nastupom na prestižnom klapskom festivalu “Aklapela” 2015. godine te brojnim zapaženim nastupima na domaćim i međunarodnim festivalima i smotrama.

Iza sebe imaju i samostalni album “Čuj slavića di propiva – Serenade” koji je koncertnu promociju doživio 2010. godine u rasprodanom zagrebačkom kinu ”Europa”. Trenutno je u  pripremi novo izdanje na kojem će se naći do sada rijetko izvođene skladbe i obrade  narodnih napjeva pokojnog maestra Dinka Fia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.