I Dubrovnik će u 15 sati sudjelovati međunarodnoj molitvenoj inicijativi ‘Iskra Milosrđa’

Foto: dubrovacka-biskupija.hr

Međunarodnoj molitvenoj inicijativi “Iskra Milosrđa”, kojom se danas u 15 na ulicama gradova diljem svijeta zaziva Božje Milosrđe, ove godine se pridružuje i Dubrovnik. U organizaciji Karmela Božjeg Milosrđa slavit će se i naviještati Božje Milosrđe ispred crkve svetoga Vlaha i duž Straduna u Dubrovniku, uz prethodni pripremni program koji će početi 10-ak minuta ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potiče se sve molitelje da svojim sudjelovanjem pomognu zapaliti iskru milosrdne ljubavi Božje u našoj sredini.

“U Božjem Milosrđu je izvor nade za svakog čovjeka, koliko god bio grešan, jer Isus nam ga je zaslužio svojom pregorkom mukom iz čiste ljubavi prema nama i rado nam ga i besplatno daje. Čovječanstvo svoj spas može pronaći jedino u Božjem Milosrđu i zato je nužno da mu svatko otvori svoje srce”, ističu iz inicijative, piše Dubrovacka-biskupija.hr.

Napominju da se ova inicijativa službeno održava još u sljedećim hrvatskim gradovima: u Puli (Trg Portarata), u Splitu (na dvije lokacije: Sustipan te pred Klinikom za ženske bolesti i porode u okviru inicijative „40 dana za život” koja započinje upravo toga dana), Solinu (pred crkvom Gospe od Otoka) i u Zagrebu (Kamenita vrata). Poziv na molitvu krunice Božjeg Milosrđa ispred kuća i na ulicama vrijedi za sve vjernike, u kojem god se gradu ili selu nalazili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.