Festival palačinki otvoren u Pazinu

Foto: fah

Po načelu “jedi koliko možeš” u subotu je u pazinskoj sportskoj dvorani svečano otvoren Festival palačinki koji ove godine posjetiteljima za ulaznicu od trideset kuna nudi i omogućuje konzumaciju neograničenog broja palačinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palačinke su se nudile na petnaestak mjesta, a onih običnih, jednostavnih palačinki, ispečenih, namazanih i zarolanih, gotovo da i nema jer je svaka palačinka ima poneki autorski recept, a mnoge su se doimale ne samo kao maštovite gastronomske kreacije, već i kao dizajnirani umjetnički predmeti.

U slanim palačinkama moglo se pronaći špinata, kobasica, tartufa, šunke, sira, bilo je i pohanih i zapečenih; dok su slatke varijante mamile mnoštvom boja i preljeva, u kombinacijama od voćnih do čokoladnih.

Uživanje u palačinkama uljepšano je brojnim popratnim programima, poput radionica za djecu, nastupa mađioničara, predstavama, nastupima pjevača, a Festival su posjetili sveti Nikola i Djed Mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prethodnih godina, festival se proširio i gradom pa su tako pazinske trgovine nudile slatki popust, kino i muzeji su za goste Festivala pojeftinili svoje ulaznice, a pazinski ugostitelji u svoju ponudu uvrstili vlastite kreacije palačinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.