Filozofski fakultet Družbe Isusove uključen u sastav Sveučilišta u Zagrebu

Filozofski fakultet Družbe Isusove (FFDI) uključen je u sastav Sveučilišta u Zagrebu jednoglasnom odlukom sveučilišna Senata i djelovat će kao njegova 34. sastavnica pod nazivom Fakultet filozofije i religijskih znanosti (FFRZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senat je tu odluku donio na svojoj petoj redovitoj sjednici u akademskoj 2015./2016. godini, održanoj 8. prosinca, priopćila je u srijedu Služba za osnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.

Kako se navodi, toj odluci Senata prethodila je propisana procedura u kojoj su Statutom predviđena sveučilišna tijela – Vijeće društveno-humanističkoga područja i Rektorski kolegij u širem sastavu – jednoglasnim odlukama poduprli inicijativu za uključivanje toga fakulteta kao ustanove u sastav Sveučilišta. Odlukom je određeno i da će Filozofski fakultet Družbe Isusove kao 34. sastavnica Sveučilišta u Zagrebu djelovati pod novim nazivom Fakultet filozofije i religijskih znanosti (FFRZ).

Položaj i djelovanje Fakulteta filozofije i religijskih znanosti utvrdit će se ugovorom koji će, u skladu s 52. člankom Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, rektor Sveučilišta u Zagrebu sklopiti s predstavnicima osnivatelja te nadležnih crkvenih i državnih vlasti, a njegov će se ustroj i djelovanje urediti Statutom i općim aktima Fakulteta koji će se donijeti u roku od šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filozofski fakultet Družbe Isusove (FFDI) do sada je izvodio svoje studijske programe u okviru Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na temelju Ugovora o dugoročnoj znanstveno-nastavnoj suradnji između Sveučilišta i FFDI-ja, koji je potpisan 1997. godine. Tim su ugovorom studenti FFDI-ja bili izjednačeni u pravima i obvezama s ostalim studentima Sveučilišta u Zagrebu, a njihove diplome supotpisivao je rektor Sveučilišta.

Ističe se kako Sveučilište, ulaskom Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove kao ustanove u sastav Sveučilišta u Zagrebu koja će djelovati pod novim nazivom, dobiva kvalitetno ustrojenu visokoobrazovnu instituciju koja je već ostvarila zapažene rezultate u području znanstvenoga istraživanja, obrazovanja te izgradnje kulture dijaloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.