(FOTO) Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Tomašić

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić krstio je, u subotu 7. srpnja u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Križu Patrika, peto dijete u obitelji Alena i Ivane Tomašić, a na slavlju Službe Riječi i krštenja sudjelovao je i župnik vlč. Božo Pinjuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U homiliji biskup je roditelje, kumove, rodbinu i okupljene vjernike pozvao da mole za novokrštenika da ga Gospodin ispuni svojom milošću kako bi postao dijete Božje i tako ušao u zajednicu vjernika, učenika Isusa Krista. „Sakrament krštenja je prvi sakrament i uvjet svih drugih. Zato se u starini znalo reći da je krštenje vrata Crkve kroz koja treba ući i onda napredovati, rasti u vjeri – idući od vratiju sve do oltara. Taj rast povjerava se vama roditelji, kumovi i rodbino, da vjeru koju ispovijedate i u kojoj ste zaželjeli da se i krsti ovo malo dijete, na njega i prenesete. Čuli smo i Riječ Božju gdje sv. Pavao u Poslanici Rimljanima kaže da trebamo hoditi u novosti života. Ta novost, ta viša dimenzija i duhovni način življenja daje se upravo po milosti krštenja“, rekao je biskup te dodao kako se za krštenje često kaže i da je sakrament preporođenja. „Isus je rekao Nikodemu da se čovjek treba ponovo roditi da bi bio dijete Božje. Mi se rađamo fizički od svojih roditelja, ali za rođenje za nebo i Boga potrebno je primiti sakrament krštenja tj. biti uronjen u vodu i Duha Svetoga. Voda je samo simbol, a unutarnje preporođenje događa se milošću Duha Svetoga“, rekao je biskup.

Biskup je i čestitao roditeljima na hrabrosti i otvorenosti životu što je izraz povjerenja u Boga. Istaknuvši za primjer obitelj bl. Alojzija Stepinca koji je bio peto od osmero djece i sluge Božjeg kardinala Franje Kuharića koji je bio trinaesto dijete, biskup je poručio kako bi svi trebali slijediti ovakve dobre primjere radosti i poštivanja svetosti života jer onda ne bi bilo brige za budućnost našeg naroda te bismo s nadom mogli gledati u sutrašnjicu.

Na kraju misnog slavlja biskup je još jednom čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.