(FOTO) Bjelovar: Kulturna manifestacija ‘Terezijana’ okupila više od 40 tisuća posjetitelja!

Bjelovar, 16.6.2019. - Više od 40 tisuća posjetitelja ovog vikenda boravi u Bjelovaru, gdje se održava kulturno-umjetnička i turistička manifestacija Terezijana, koja inspirirana povijesnim događajima oživljava uspomene na osnivačicu grada, caricu Mariju Tereziju. foto HINA/ Igor KOKORUŠ/ ml

Više od 40 tisuća posjetitelja ovog vikenda boravi u Bjelovaru, gdje se održava kulturno-umjetnička i turistička manifestacija Terezijana, koja inspirirana povijesnim događajima oživljava uspomene na osnivačicu grada, caricu Mariju Tereziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velikog broja gostiju iz Hrvatske i inozemstva, svi smještajni kapaciteti u Bjelovaru i okolici u potpunosti su popunjeni, ističu organizatori manifestacije koja se održava 24. godinu zaredom.

Središnji događaj Terezijane je simbolični dolazak Marije Terezije u grad, u carskoj kočiji i u pratnji svite od 350 kostimiranih sudionika, uključujući i povijesnu konjičku postrojbu bjelovarskih graničara Husara.

Posjetitelji mogu uživati u koncertima, scenskim prikazima povijesnih događanja, kulinarskom showu i nastupima uličnih umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak ističe da se ponuda na Terezijani svake godine dodatno obogaćuju kako bi uspješno konkurirala drugim gradovima iz regije.

“Tradicionalno pokušavamo napraviti novi iskorak, da bi Terezijana došla na ono mjesto koje i zaslužuje, a to je pozicija jedne od najboljih manifestacija kontinentalne Hrvatske“, poručio je.

Uz zabavne i kulturne sadržaje Terezijanu karakterizira bogata i kvalitetna ugostiteljska ponuda, u kojoj se naglasak stavlja na autohtone proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U program je uključen i Gradski muzej Bjelovar, u kojem su posjetitelji imali priliku pogledati izložbu skulptura, crteža i litografija Ivana Meštrovića, dok je Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije održalo izložbu Sablje i sječiva Habsburške i Austro-ugarske monarhije.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.