(FOTO) Božić proslavljen tradicionalnim koncertom ‘Božić u Ciboni’

Tradicionalni 27. koncert “Božić u Ciboni”, održan je u subotu navečer na blagdan svetoga Stjepana u Košarkaškom centru Dražena Petrovića, uz prigodne blagdanske pjesme u izvedbi više od 1500 glazbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrovitelj koncerta je Grad Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, ustanovom Upravljanje sportskim objektima, Košarkaškim klubom Cibona i Hrvatskom radiotelevizijom.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poželio je okupljenima u “Ciboni”, kao i svima koji su pratili koncert putem HRT-a “obilje božićne milosti, milosrđa i mira u novoj godini”.

“Božić, ta jednostavna i tako draga riječ. zapravo nam govori o zajedništvu Boga i čovjeka, o božjoj ljubavi, sasvim jednostavno, Bog ljubi svakoga od nas, nikoga ne isključuje, širi svoju dobrotu i privlači čovjeka”, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bog daje mogućnost da se s njim započne iznova, novi put, put božji i čovjekov, put svakoga od nas s Bogom. Bog računa na nas, on je pun ljubavi prema čovjeku, pun milosrđa i daje nam uvijek iznova šansu”, poručio je kardinal Bozanić, dodavši: “Nitko nije otpisan za Boga i pred Bogom”.

Zagrebački nadbiskup podsjetio je kako božićno vrijeme donosi dobrotu, pozitivnu energiju, te poručio neka to živimo, i da budemo poput Boga jedni prema drugima milosrdni i dobronamjerni.

Na koncestu su sudjelovali glazbenici svih naraštaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publiku, u kojoj su bile i mnoge osobe iz crkvenoga i javnoga života, također je pozdravio te im čestitao Božić zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Tradicija proslave Božića u hrvatskom narodu ima posebnu simboliku, snagu, bogatstvo, koje se stoljećima prenose s koljena na koljena”, rekao je.

“U čast novorođenom Isusu naši su preci skladali najljepše pjesme koje smo sačuvali do današnjih dana i našeg naraštaja. Presretni smo što baštinimo iznimno bogatsvo, čuvamo baštinu i predstavljamo je svijetu”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Božić u Ciboni” jedna je od kulturnih manifestacija na koje smo ponosni, koju njegujemo i čuvamo, a ponosni smo i što se upravo ovdje prije petnaestak godina rodila ideja za Advent u Zagrebu, koji je ove godine ponio tituulu najljepšeg u Europi”, istaknuo je Bandić.

Na koncertu su sudjelovali glazbenici svih naraštaja, od dječjih zborova preko brojnih kulturno-umjetničkih društava, do već afirmiranih umjetnika, a predstavile su se i hrvatske povijesne postrojbe.

Među ostalim, nastupili su Marija Husar Rimac, Mia Negovetić, Miroslav Škoro, Neno Belan, obitelj Kovačić. Sve izvedbe pratio je Božićni orkestar pod vodstvom dirigenta Zdravka Šljivca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.