(FOTO) Hodajući Slavonijom Marijanski zavjet za Domovinu započeo s 5. zavjetnim hodočašćem

Foto: Marijanski zavjet za domovinu

Jučer u 9 sati Sv. Misom u Osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla započelo je ovogodišnje 5. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu. Sv. Misu predvodio je p. Ike Ivan Mandurić, koji je naglasio kako će naše hodočašće biti poput jedne propovijedi, te potaknuo hodočasnike da otkrivaju ono sveto i mistično u hodočašću, da pokušaju čuti što Gospodin upravo njima govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Sv. Mise, 50-ak hodočasnika započelo je hod prema Tvrđi i Gospi Osječkoj. Ondje su se kratko pomolili te nastavili dalje prema župi Preslavnog Imena Marijina. Zatim su krenuli dalje preko Nemetina, gdje su se pomolili za poginule.

U Sarvašu su ih župljani na čelu s župnikom Mariom Brkićem dočekali s okrjepom. Sarvaški župnik pridružio im se u daljenjem hodu prema Aljmašu, gdje su prolaskom zadnjeg dijela dionice kroz šumski put, stigli u svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu. Saznali su nešto više o ovom lijepom svetištu i čudu Gospinog kipa koji je u podmetnutim eksplozijama ostao neoštećen.

Ovaj lijepi dan zaključen je večerom – roštilj su priredili članovi udruge 100%-tnih invalida Domovinskog rata, kojima su hodočasnici od srca zahvalili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas hod od Aljmaša do Vukovara

“Na današnji dan, blagdan Duhova, pjesmom poželjevši dobrodošlicu Duhu Svetom, započeli smo hod svečanom sv. misom u Aljmašu, koju je predvodio p. Hrvoje Mravak. Danas kada prolazimo ovim područjem molimo za branitelje, osobito poginule branitelje s ovog područja. Pojasnio je kako Duha Svetoga najčešće zazivamo kao Duha Branitelja koji nas brani od Zloga, a branitelji su nas branili od zla koje je poticano Zlim napalo našu domovinu.
Duh Sveti se zauzima za istinu, i tješi nas i pruža odmor, u vrućini lahor. P. Mravak hodao je s nama do Dalja, a uskoro će nam se ponovno pridružiti p. Ike.” – poručili su iz Marijanskog zavjeta na svojim facebook-stranicama, te nastavili:

“Od Aljmaša do Dalja pridružila se i jedna obitelj s malom Klarom, koja nas je razveselila svojom pjesmom. Iako su kratko hodali, bilo je to na obostrano zadovoljstvo i radost, te vas zajedno s njima pozivamo da se i vi priključite koliko možete.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sudjelovanje u hodočašću možete se prijaviti putem mrežnih stranica Marijanskog zavjeta za Domovinu. Nemojte propustiti sudjelovati u ovogodišnjem, 5. zavjetnom hodočašću!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.