(FOTO) Humanitarni maskenbal Marijinih obroka održat će se 5. ožujka: Dođite i vi!

Foto: Marijini obroci

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta za više od 1,4 milijuna djece osigurava topli obrok na mjestu obrazovanja. Jednostavno je to rješenje za glad u svijetu koje u školske klupe privlači kronično gladnu djecu, koja bi u suprotnom školu zamijenila s ulicom u potrazi za hranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci Hrvatska zahvaljujući donacijama podupiratelja imaju otvorenih 15 školskih kuhinja u kojima svakodnevno oko 11.500 djece prima hranjive školske obroke. Uz velikodušnost podupiratelja, to je ujedno moguće i zbog nesebičnih volontera koji svake godine organiziraju brojne humanitarne aktivnosti s ciljem prikupljanja donacija i širenja priče o Marijinim obrocima.

Volonteri Marijinih obroka stoga vas pozivaju da ovogodišnji maskenbal provedete s njima, 5. ožujka u zagrebačkom karaoke baru Praćka. Tema maskenbala su ‘Zvijezde’, bilo one holivudske, domaće, glumačke ili pjevačke, a svojim ćete dolaskom već na samom ulazu osigurati da dvoje djece mjesec dana prima školski obrok.

Večer će započeti u 20:30 sati, a one najmaštovitije pojedince i grupu ljudi čekaju nagrade za najbolju masku. S obzirom na to da se družimo u karaoke baru, nagrada je spremna i za hrabrog pojedinca koji odluči zasjati na pozornici iza mikrofona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prethodna dva maskenbala prikupljene su donacije za svakodnevne školske obroke za 77 djece. Humanitarni maskenbal će, vjerujemo, nastaviti uspješan niz i ove godine. Marijini obroci vesele se vašem dolasku!

Više o samom događaju potražite na Facebook eventu – https://bit.ly/2Eus0al .

Marijini obroci hrane više od 1.4 milijuna gladne djece svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije, a prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi samo 120 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.