(FOTO) Nadbiskup Devčić na uskrsnom euharistijskom slavlju poručio: ‘Moliti s vjerom i povjerenjem u Božju konačnu odluku’

Foto: Fah

Riječki nadbiskup Ivan Devčić u propovijedi na središnjem uskrsnom euharistijskom slavlju, u katedrali sv. Vida u Rijeci, poručio je vjernicima kako bi se u svojim molitvama trebali obraćati Bogu s vjerom u Njegovu konačnu odluku i da molitve tada neće ostati neuslišane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Boga treba imati povjerenje i kad nam daje ono za što ne molimo”, istaknuo je nadbiskup Devčić.

Riječki nadbiskup je kao primjer naveo Isusovo prepuštanje Božjoj odluci i u najtežim trenucima pred svoju smrt, iako uz molbu da izbjegne tu sudbinu.

Nadbiskup Devčić je rekao da se u trima različitim doživljajima i shvaćanjima činjenice da Isusova tijela nema u grobu – Marije Magdalene, Petra i Ivana – očituje da iako svi vide isto, ne doživljavaju i ne vjeruju jednako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ivan vjeruje da je Isus uskrsnuo bez dokaza te je i nama upućen poziv da vjerujemo u ono što se ne može vidjeti očima i opipati rukama. Nema takvog znaka koji bi nekoga moga natjerati da vjeruje”, rekao je nadbiskup Ivan Devčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.