(FOTO) Pogledajte kako su učenici Hrvatske nastave iz Njemačke odali počast hrvatskom Gradu heroju

“Danas, diljem Hrvatske pale se svijeće za Vukovar. Nismo u mogućnosti prisustvovati Kolani sjećanja, ali smo na svoj način odali počast Gradu heroju. Učenici su ljubav prema Domovini i Gradu heroju prikazali kroz likovno izražavanje”, istaknula je Kristina Martinčić, učiteljica Hrvatske nastave u Saveznoj Republici Njemačkoj, čiji su učenici svojim likovnim stvaralaštvom pokazali koliko im znači Domovina te odali počast Gradu heroju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učiteljice Kristina Martinčić i Mirela Čizmić cijeli tjedan učenike su pripremale za današnju tužnu obljetnicu. U galeriji vam donosimo radove učenika Hrvatske nastave iz Hechingena, Balingena, Sigmaringena, Ebingena, Weilstettena, Reutlingena i Nurtingena.

Hrvatska nastava je u sustavu nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Namijenjena je djeci hrvatskog podrijetla koja privremeno ili stalno žive u inozemstvu. Hrvatska nastava obuhvaća stjecanje znanja o Hrvatskoj i njezinoj povijesnoj, kulturnoj i prirodnoj baštini.

(FOTO) U Vukovar hodočastilo preko 100 tisuća ljudi, Grabar-Kitarović hodala s ‘djevojčicom u plavom kaputiću’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan ponosa i sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obilježava se pod trajnim sloganom “Vukovar – mjesto posebnoga pijeteta”. 120 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske i inozemstva danas prošli su u Koloni sjećanja od Bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.