Foto: don Siniša Jozić

U svetištu sv. Leopolda B. Mandića u Padovi, jutros je u 6,30 bila jutarnja molitva, nakon koje je uslijedila kratka služba ispraćaja relikvije tijela sv. Leopolda.

Volonteri Croce Verde unijeli su sarkofag sa tijelom sv. Leopolda u vozilo, te je pod pratnjom Carabiniera započeo povijesni dolazak relikvija sv. Leopolda u njegov rodni grad, kojeg je svetac za svog ovozemaljskog života posjetio prije 90 godina kada je došao na sprovod svom bratu Nikoli, te se u njemu zadržao mjesec dana, piše na stranicama Kotorske biskupije.

Sljedeća postaja hodočašća tijela biti će grad Zadar. Uz hrvatske i talijanske kapucine i volotnere koji čine službenu pratnju, u pratnji je i don Siniša Jozić, svećenik kotorske biskupije.

Relikvije sv. Leopolda Mandića krenule su 14. rujna iz Padove i doći će u Zadar u 14 sati, gdje će biti svečani doček i misa koju će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a zatim odlaze u Leopoldov rodni grad Herceg Novi (Crna Gora), gdje će biti 15. i 16. rujna, pa 16. rujna odlaze u Dubrovnik, 17. rujna u Split te 18. rujna u Rijeku, a 19. rujna vraćaju se u Padovu.

Izvor: narod.hr