(FOTO i VIDEO) Pohvale i poruke sa SHKM-a: Nevjerojatno je kako Slavonci kao domaćini imaju lijep odnos prema ljudima

Foto: narod.hr

Na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 29. i 30. travnja 2017., među 30.000 mladih bili su i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) u Zagrebu, a s njima i njihov kapelan vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo. Za Narod.hr ispričali su svoje dojmove sa susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenti HKS-a bili su smješteni u župi svetog Vinka Pallottija u Vinkovcima.

“Mogu reći da je organizacija bila na vrhuncu i jako smo zadovoljni, ne samo u smislu gostoprimstva i pružanja nekih materijalnih sadržaja, nego i u smislu duhovnog sadržaja koji su nam pružili: od molitvenog bdijenja, klanjanja, mogućnosti ispovijedi, kada smo mi svećenici bili na raspolaganju tamo za ispovijedi, to je bilo savršeno.”, rekao je vlč. Odilon koji je već bio na susretima u Varaždinu i Dubrovniku. “Mislim da je to nešto što, ne samo da povezuje mlade nego na taj način mogu izgraditi svoj kršćanski, katolički identitet, što je vrlo važno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Geslo ovog susreta glasi “Krist, nada naša” i mislim da bolje poruke nema pogotovo danas kada gledamo na društvenoj i političkoj razini što se sve zbiva u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Ako danas mladi izgube nadu mislim da će izgubiti na neki način svaki cilj. Postoji velika opasnost da se obeshrabre, a s druge strane, tko je obeshrabren? Tko nema nade, tko ne vjeruje da gospodin može voditi do cilja koji je naš, mislim da je taj skroz izgubljen.”, objasnio je vlč. Odilon i uputio mlade:

“U tom smislu pozivam mlade da budu ispunjeni tom Kristovom nadom, posebno Uskrslom nadom jer pobjedom nad smrću Krist poručuje da s njime možemo uvijek sve.”

U skupini s kapelanom bio je i Ante koji studira na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bili smo smješteni u Vinkovcima, u župi svetoga Vinka Pallottija i obitelji su nas primile krasno. Nevjerojatno je kako Slavonci kao domaćini imaju lijep odnos prema ljudima.”, rekao je Ante koji je također sudjelovao na prijašnjim susretima hrvatske katoličke mladeži, te nastavio “Ovo je susret hrvatske katoličke maladeži, a Vukovar ističe tu posebnu dimenziju, kao simbol slobodne, neovisne Hrvatske i kao simbol žrtve za tu našu Domovinu. Tako da ovaj susret smatram zbilja posebnim.”, ponosno je rekao Ante te je poručio svim mladima u Hrvatskoj da ne odlaze iz Domovine:

“Pozivam sve da zajedno gradimo bolju Hrvatsku jer bježeći iz nje nećemo ništa postići, moramo se boriti da nam svima zajedno bude bolje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.