(FOTO, VIDEO) Uz osmijeh i pjesmu tisuće mladih krenulo u Vukovar na Susret hrvatske katoličke mladeži

Foto: Narod.hr

Rijeke mladih krenuli su prema Vukovaru. Đakovačko-osječka nadbiskupija radosno očekuje hrvatsku katoličku mladež u subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja 2017. godine. Susret u Vukovaru bit će deseti, jubilarni Susret hrvatske katoličke mladeži u Domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je znakovita činjenica da se taj jubilarni Susret događa u gradu koji je simbol stradanja i patnje, ali još više simbol ustrajnosti, slobode i nade. Simbolika susreta nastavlja se i u činjenici da se nakon Dubrovnika, „grada slobode“, sada okuplju u Vukovaru, „gradu heroju“, povezujući tako cijelu našu domovinu, kroz ova dva bratska grada – simbola.

Na susretu sudjeluje više od 29.000 mladih i gotovo čitav hrvatski episkopat.

> (VIDEO) Pogledajte predivnu himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Studentski pastoral pod vodstvom studentskog kapelana don Damira Stojića napunio je više od 10 autobusa studenata i mladih ljudi koji kreću put Vukovara na Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM).

Odlično raspoloženi i veseli, oko 10 sati ujutro 29. travnja, nakon svete mise u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu i putnog blagoslova, mladi su se uputili prema gradu na Dunavu.

Po dolasku će biti smješteni po svim župama Đakovačko-osječke nadbiskupije koje će ih primiti i ugostiti i gdje će imati priliku sudjelovati u prigodnom programu. U nedjelju će svi sudjelovati na Euharistijskom slavlju i prigodnom programu u gradu Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo i dio fotografija koje mladi objavljuju na službenoj Facebook stranici SHKM

 

Mladi zajednice Krista Kralja iz Rijeke 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posted by Susret hrvatske katoličke mladeži Vukovar 2017. on 29. travnja 2017

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.